https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tudi letos prijateljsko kolesarili iz Gornje Radgone v Maribor

05.07.2017 ob 7:05  

Tudi letos v sklopu dogodkov in aktivnosti, ki so bili načrtovani ob prazniku farnega zavetnika sv. Petra v Gornji Radgoni se je organiziralo tradicionalno prijateljsko kolesarjenje.


Prva sobota v mesecu juliju je že peto leto namenjena v župniji Gornja Radgona za tradicionalno prijateljsko kolesarjenje. Tudi letos so ta dan namenili druženju ob poganjanju pedal kolesa, hkrati pa obiskali in spoznali veliko zanimivega.

Tokratna kolesarska pot se je za vrle radgonske kolesarje pričela iz pred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni ob blagoslovu domačega župnika Franca Hozjana za srečno vožnjo in vrnitev. Ob poti, ki je bila dolga nekaj čez 100 km so si ogledali ob predstavitvi tamkajšnjega priljubljenega župnika Igorja Novaka novozgrajeno cerkev v Košakih, ki je bila nedavno odkupljena in vrnjena cerkvi, obiskali so Zavod Antona Martina Slomška, ki je mlada kulturna in vzgojna ustanova, ustanovo je leta 1995 ustanovila takrat škofija, danes Nadškofija Maribor. V širokem spektru dejavnosti, za katere je zavod registriran, sta najpomembnejši vzgoja in izobraževanje. Ob tej priložnosti je pozdravil vse kolesarje tudi direktor ustanove Ivan Štuhec, ki je podrobneje obrazložil, ter predstavil,  širok pomen in delovanje Zavoda Antona Martina Slomška. Pot se je nadaljevala med salezijance v center sv. Janeza Boska, kjer je so si ob razlagi ogledali novo cerkev, ter salezijanski mladinski center. Vrhunec kolesarske trase pa je prav gotovo bil ogleda orglarske delavnice Maribor v Hočah. Tam so podrobneje spoznali potek in način izdelave mogočnega cerkvenega glasbila orgel.

Ob povratku in lepih vtisih pretečenih dogodkov tega dne, so se radgonski kolesarji zahvalili g. Marjanu Pučku za vso organizacijo in podporo, ob tem pa že naklepali nove podvige za prihodnje leto, z novimi dogodki in novo vsebino, ki združuje in povezuje prijatelje ljubitelje kolesarjenja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.