https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Uspešno izpeljali že 5. poletni tabor Saubermacher - Komunala

04.07.2017 ob 7:05  

Podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. kot nosilec certifikata Družini prijazno podjetje izvaja številne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Eden od ukrepov je tudi počitniško varstvo za šoloobvezne otroke, v okviru katerega so prejšnji četrtek in petek, to je 29. in 30. junija 2017, uspešno izvedli že 5. poletni tabor za otroke zaposlenih.

 

S poletnim taborom želijo starše vsaj za dva dni razbremeniti skrbi, kam z otroki v času poletnih počitnic, hkrati pa je tabor dobra priložnost, da se otroci zaposlenih družijo, spoznavajo domače okolje, se športno udejstvujejo in nabirajo novih življenjskih izkušenj. In kaj vse so počeli letos?

Po jutranjem zbiranju na sedežu podjetja so se v četrtek najprej odpravili peš do podjetja Mlinopek d.d.. Predstavili so jim svojo delo, razložili, kako poteka peka kruha in razkazali svoje prostore. Ogledali so si mlin in slišali, kako poteka delo v njem. Pogostili so jih s svojimi odličnimi pekovskimi izdelki, medtem pa so imeli priložnost poklepetati še z direktorjem Karlom Pojbičem. Nato so se odpravili čez cesto v podjetje Pomurske mlekarne d.d. Pred spoznavanjem njihove proizvodnje in dela so se najprej primerno oblekli. Bilo je še posebej zanimivo, ker so tega dne polnili čokoladno mleko, s katerim so se ob koncu obiska okrepčali pred potjo v Bakovce. V Gostilni Rajh so jim pripravili otroško kuharsko delavnico Kijanca, ki je bila največja atrakcija prvega dne tabora. Otroci so se seznanili s pripravo živil, osnovami bontona v kuhinji, pospravljanjem delovnih površin, najbolj zanimivo pa je bilo delo z mentorji v kuhinji, ko so jim pripravili slastno kosilo. Na jedilnem listu je bil langaš, piščančje ruladice s kuskusom in pire krompirjem ter sladoled prekmurske gibanice. Vseh 11 otrok, udeležencev letošnjega tabora, se je prelevilo v prave kuharske mojstre. Da se ne bi preveč polenili, je kosilu sledila še ura športnih aktivnosti v telovadnici Osnovne šole Bakovci. Po rekreaciji so se vrnili na sedež podjetja v Mursko Soboto, kjer so jih pričakali starši.

Tudi v petek so se začeli zbirati na Noršinski ulici že nadvse zgodaj. Opravili so zajtrk, nato pa se odpravili na teniško igrišče v Rakičanu, kjer jih je pričakal Jernej Jakopina, učitelj tenisa Teniške šole Jakopina. Ogrevanju je sledilo spoznavanje osnov tenisa in prvi udarci z loparji. Navdušenje otrok je preseglo pričakovanja. Zavzeto so sledili navodilom učitelja. Iz Rakičana so se podali nazaj v Mursko Soboto, v tukajšnjo enoto Varstveno delovnega centra, kjer jih je prijazno sprejela vodja centra Silva Felkar. Predstavila jim je, kaj počnejo in kako poteka njihov dan z varovanci, to je z osebami z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Pripravili so jim ustvarjalno delavnico, na kateri so se jim pridružili številni varovanci. Izdelovali so solarne svetilnike. Taborjani so pokazali veliko mero ustvarjalnosti. Bilo je prijetno in iskreno druženje. Spletla so se nova prijateljstva.

Verjamejo, da je srečanje prineslo veliko veselja v vsakdanjik varovancev delovnega centra Murska Sobota, hkrati pa pomembno življenjsko izkušnjo za naše najmlajše, kako sprejemati drugačnost. Težko so se poslovili, a pred njimi je bil nov izziv, iskanje sladkega skritega zaklada z animatorko Petro Jauk iz Gledališkega društva Pisani mehurčki, ki je poskrbela za strokovno in pedagoško vodstvo tabora. Pot do njega je bila dolga, a prijetna. Na njej so spoznavali mesto Murska Sobota, se igrali, športno udejstvovali, s pomočjo različnih kvizov ne vede vsrkavali nova znanja in skozi zanimive izzive utrjevali prijateljske vezi, ki so se stkale tekom tega in prejšnjih taborov. Končna postaja je bila teniško igrišče v Murski Soboti, kjer soo si privoščili zasluženo kosilo, nato pa so jih obiskali še starši udeležencev tabora. Z vprašanji »Zakaj tabor traja le dva dni?« in »Kaj bomo počeli naslednje leto«?, so se zadovoljni, polni novih izkušenj in prijetnih spominov razšli. 

Ker je poletni tabor za otroke zaposlenih ena od zelo priljubljenih aktivnosti v okviru certifikata Družini prijazno podjetje v našem podjetju, ki jo imajo radi tako otroci kot njihovi starši, bodo z aktivnostjo nadaljevali tudi v prihodnje. Trudili se bodo, da bodo otroci kakovostno preživeli svoj čas na taboru in si pri tem nabirali nova znanja, spoznanja, izkušnje in spretnosti. Verjamejo, da bo to ob pomoči tistih deležnikov v njihovem okolju, s katerimi tudi sicer delajo, uspevalo. Zahvaljujejo se vsem zgoraj navedenim, ki so jih s svojim sodelovanjem pomagali pri izvedbi letošnjega 5. poletnega tabora Saubermacher - Komunala.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.