https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Obiščite pestro dogajanje ob prireditvi Dobrodošli doma

Rakičan, 04.07.2017 ob 13:00  

V času, ko bodo v vročem soncu in lenobnem vetriču valovala žitna polja panonske ravnice, ko bo zorela trta na slikovitih gričih in se bo prijetno sprehajati ob svežem šumenju reke Mure bo v pokrajini ob Muri potekalo srečanje Slovencev iz zamejstva in celega sveta - Dobrodošli doma. Dogodek bo združeval bogat in raznolik program: športne, kulturne, gospodarske in glasbeno-zabavne vsebine, odlično lokalno kulinariko ter nastope slovenskih društev iz celega sveta. Za večerno zabavo pa bodo pred edinstveno grajsko kuliso Dvorca Rakičan poskrbeli Vlado Kreslin z Malimi Bogovi in Beltinško bando, Hišni ansambel Avsenik in Mišo Kontrec.


Pod okriljem Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu vsako leto poteka vseslovensko srečanje z nazivom Dobrodošli doma. Dogodka se vsako leto udeležijo slovenska društva iz celega sveta, ki se v okviru dogodka predstavijo s svojim programom, hkrati pa srečanje izkoristijo za obisk domovine, ki so jo sicer zapustili, a jih na njo pogostokrat veže močna čustvena vez. Za gostitelja letošnjega srečanja je bila izbrana Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju z RIS Dvorcem Rakičan, kar je odlična priložnost, da se Pomurje čim bolj celostno predstavi v vseh njegovih raznolikih fasetah, lepotah in obenem tudi kot prostor gospodarskih priložnosti. 

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je k sodelovanju povabil Mestno občino Murska Sobota, RIS Dvorec Rakičan, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Pomursko turistično zvezo ter druge pomurske občine in organizacije. S skupnimi močmi so pripravili pester in raznolik program, ki bo slovenskim izseljencem približal kulturno, kulinarično in turistično bogastvo pokrajine ob Muri.

V petek, 7.8.2017 in nedeljo, 9.7.2017 bodo organizirani izleti po Pomurju, vodenje po Murski Soboti, dogodek ob 500-letnici reformacije, ekumensko bogoslužje in veliko več. V soboto, 8.7.2017 bo v dvorcu Rakičan potekal osrednji celodnevni dogodek, ki bo združeval gospodarske, kulturne, športne in glasbeno-zabavne vsebine. Tako bodo recimo v Modrem salonu dvorca Rakičan potekali okrogla miza na temo Pomurci v svetu, Srečanje gospodarstvenikov, na katerem bodo predstavljeni investicijski potenciali Pomurja ter Predstavitev strategije dolgožive družbe. V Galeriji Dvorec Rakičan bo na ogled razstava v Kanadi živeče slikarke Irene Hribar Schmidt, na ogled pa bo tudi razstava Prekmurskih izseljenskih časopisov. V rakičanskem parku bo potekal nogometni turnir v malem nogometu, na katerem se bodo pomerile ekipe iz izseljenstva in zamejstva. Pozno popoldan pa vse do večera se bodo obiskovalcem s svojimi nastopi predstavila tudi izseljenska društva.

Manjkali pa ne bosta tudi dobra glasba in kulinarika. Ker se pomurska regija ponaša tudi z raznoliko in odlično kulinariko bodo za obiskovalce iz Slovenije in tujine pripravili kulinarični festival »Čarobni okusi Pomurja«, katerega namen bo predvsem predstavitev in promocija kulinaričnega bogastva pomurske regije.  »Čarobni okusi Pomurja« bodo potekali v soboto, 8.7.2017 od 13.00 ure naprej na dvorišču dvorca Rakičan in v parku, njihov glavni moto pa bo »tradicionalno v kombinaciji s sodobnim«. Obiskovalci bodo lahko preizkusili tradicionalne jedi, nekatere v nekoliko drugačni, sodobni, morda celo nenavadni preobleki.

Za pristno glasbeno noto bodo pred čudovito grajsko kuliso dvorca Rakičan poskrbeli Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Beltinško bando, Hišni ansambel Avsenik in Mišo Kontrec, kar bo seveda še posebej privlačno in zanimivo tako za tuje kot tudi domače goste, ki se bodo lahko skupaj zabavali vse do zgodnjih jutranjih ur.

Obisk vseh dogodkov v okviru prireditve Dobrodošli doma je brezplačen.

 

Več informacij o samem dogodku in bogat program dogajanja najdete na:

www.ris-dr.si

www.murska-sobota.si

www.slovenci.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2017 ob 16:42 pišta gost

      vstopnina je?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2017 ob 7:43 Eden gost

      Saj ti piše, NI vstopnine...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.