https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Pomurski maturanti izvrstni na spomladanskem roku poklicne mature

5.7.2017  

Znani so rezultati poklicne mature. Na Ekonomski šoli Murska Sobota, Dvojezični srednji šoli v Lendavi in Predšolski vzgoji na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer stoodstoten uspeh.

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je v spomladanskem izpitnem roku, poklicno maturo opravljalo 44 dijakov srednjega strokovnega izobraževanja programov ekonomski tehnik in logistični tehnik, vseh 44 je bilo uspešnih. Letošnji uspeh je tako 100 %. Poklicno maturo je opravljalo tudi 5 kandidatov izrednega izobraževanja, tudi ti so bili 100 % uspešni in nadaljujejo tradicijo zadnjih 5 generacij, ki so dosegali 100 % uspešnost.

Zlata maturantka z vsemi 23 možnimi točkami je Nina Fujs iz 4. c razreda, programa ekonomski tehnik.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Tudi 16. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Trije maturanti (6 %) so dosegli prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vsi so postali zlati maturanti in bodo 10. julija 2017 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta: Urša Holer, Črešnjevci (občina Gornja Radgona) in Nika Klobasa, Boračeva (občina Radenci).
Zlati maturant z 22 točkami je: Primož Slekovec, Selišči (občina Sveti Jurij ob Ščavnici)

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 17 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....

Foto: Arhiv Pomurec.com

Na Dvojezični srednji šoli v Lendavi je poklicno maturo v spomladanskem roku 2017 opravljalo 20 dijakov (Ekonomski tehnik SSI 4, Strojni tehnik SSI 11, Ekonomski tehnik PTI 1, Tehnik mehatronike PTI 3, Strojni tehnik PTI 1). Uspešnih je 19 dijakov (95 %), en dijak (Strojni tehnik PTI) ima popravni izpit iz slovenščine. Ena dijakinja (Kaja Kocon, Ekonomski tehnik SSI) je z doseženimi 22 točkami od 23 zlata maturantka.

Zaključni izpit je v spomladanskem roku 2017 opravljalo 6 dijakov: 3 dijaki v programu Gastronomske in hotelske storitve, 2 dijaka v programu Mehatronik- operater in 1  dijak v programu Avtoserviser.

Uspeh na zaključnem izpitu je 100%. Dijak iz programa Avtoserviser  Gašper Gjerek, je dosegel max število 5 točk.

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2017 ob 16:51 gost

      pametna deca, samo kje bodo zaposleni?????

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2017 ob 21:49 gost gost

      Lepo bi bilo, če bi omenili vse pomurske srednje šole. Na SPTŠ je 11 zlatih maturantov.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2017 ob 19:52 gost

      Preveč odličnjakov pomeni, da so kriteriji postavljeni prenizko. Sicer pa je to poklicna matura, ki s pravo mature nima nobene veze!

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.