https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To soboto v Rakičanu Slovenci iz vsega sveta, zvečer koncert Kreslina

Rakičan, 07.07.2017 ob 11:15  

V soboto, 8. julija, bo Dvorec Rakičan postal osrednje prizorišče dogajanja v Pomurju in širše. Vsi dogodki bodo obiskovalcem na voljo brezplačno.


V sklopu prireditve Dobrodošli doma, na kateri se bodo srečali Slovenci iz zamejstva in vseh koncev sveta, bodo sobotni dan v Dvorcu Rakičan in njegovi okolici zaznamovali številni zanimivi dogodki. Med drugim se bodo predstavila slovenska društva iz celega sveta, zvečer v zabavnem delu sledita nastopa Hišnega ansambla Avsenik in Vlada Kreslina.

Začetek s strategijami, nadaljevanje nogometno

Sobotno dogajanje se bo začelo ob 10.00 v prostorih RIS Dvorec Rakičan, kjer bo potekala predstavitev strategije dolgožive družbe, nato se ob 11.00 dogajanje seli na bližnje nogometno igrišče v Rakičanu, kjer se bo odvil turnir v malem nogometu. Med drugim bodo znanje nogometa prikazale ekipe iz izseljenstva in zamejstva, pa tudi predstavniki murskosoboške občine. 

V nadaljevanju dneva se bodo nato v prostorih RIS Dvorec Rakičan med drugim zvrstili: ob 13.00 otvoritev razstave Irene Hribar Schmidt, od 13.00 do 15.00 okrogla miza na temo Pomurci v svetu, ob 14.00 nastop Pihalnega orkestra Murska Sobota, ob 15.00 pa še nastop Miša Kontreca.

Srečanje gospodarstvenikov, prihaja tudi minister

Ob 16.00 se bo začelo zanimivo srečanje gospodarstevnikov, na katerem bo beseda tekla o investicijskih potencialih Pomurja.

Ob 17.00 nato na glavnem odru sledita pozdravna nagovora murskosoboškega župana dr. Aleksandra Jevška ter ministra Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca. Zatem sledijo številni nastopi slovenskih izseljenskih društev, med drugim iz ZDA, Argentine, Kanade, Madžarske, Nemčije, BiH, Hrvaške in Švedske.

Poskrbljeno za otroke in mamljive obroke

Vsi, ki razmišljajo, kako popestriti dan otrokom, so lahko brez skrbi. V bližnjem parku Dvorca Rakičan bodo namreč od 13.00 do 18.00 potekale ustvarjalne delavnice za otroke. Od 17.30 bo na sporedu tudi jahalni program z možnostjo jahanja konjev. 

Zelo mamljivo bo prav tako kulinarično dogajanje. Na dvorišču Dvorca Rakičan in v bližnjem parku bodo lahko obiskovalci od 13.00 do 21.00 okušali čarobne okuse Pomurja. Preizkusili bodo lahko tradicionalne jedi, nekatere v nekoliko drugačni, sodobni, morda celo nenavadni preobleki.

Zvečer zabava

Pestro soboto dogajanje bodo v čudoviti grajski kulisi Dvorca Rakičan zaključili:

-              Hišni ansambel Avsenik (ob 21.30),

-              Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi (ob 23.00),

-              Mišo Kontrec (ob 1.45).

Med 20.00 in 01.00 bo organiziran brezplačen prevoz z avtobusom Sobočanec, ki bo vozil vsake pol ure z Avtobusne postaje Murska Sobota do Dvorca Rakičan.

Program je RIS Dvorec Rakičan pripravil v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mestno občino Murska Sobota, Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Pomursko turistično zvezo, predstavniki drugih pomurskih občin ter drugimi organizacijami.

Program po urah in dogodkih:

Sobota, 8. julij 2017

Ura

Dogodek

Prizorišče

10.00 – 12.00

Predstavitev strategije dolgožive družbe

Dvorec Rakičan, Modri salon

11.00 – 16.00

Nogometni turnir v malem nogometu

Športno igrišče v parku Rakičan

13.00

Otvoritev razstave Irene Hribar Schmidt

Galerija Dvorec Rakičan

13.00 – 15.00

Okrogla miza na temo Pomurci v svetu

Dvorec Rakičan, Modri salon

13.00 – 18.00

Ustvarjalne delavnice za otroke

Park Rakičan

13:00 – 21:00

Čarobni okusi Pomurja 

Dvorec Rakičan, dvorišče in park

14.00 – 15.00

Nastop Pihalnega orkestra Murska Sobota

Dvorec Rakičan, dvorišče in park

15.00 – 16.00

Nastop Mišo Kontrec

Dvorec Rakičan

16:00 – 17:00

Srečanje gospodarstvenikov – Predstavitev investicijskih potencialov Pomurja

Dvorec Rakičan, Modri salon

17.00

Pozdravni nagovori:

- župan MO Murska Sobota, Aleksander Jevšek

- minister Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Gorazd Žmavc

Dvorec Rakičan, glavni oder

17.00 – 21.00

Nastopi izseljenskih društev

Dvorec Rakičan, glavni oder in oder v parku

17.30

Jahalni program z možnostjo jahanja

Konjeniški center Dvorec Rakičan

Večerni glasbeni program

21:30 – 22:45

Hišni ansambel Avsenik

Dvorec Rakičan, glavni oder

23:00 – 01:30

Vlado Kreslin

Dvorec Rakičan, glavni oder

01:45 –

Mišo Kontrec

Dvorec Rakičan, glavni oder

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.