https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi iz Pomurja predstavili predloge rešitev podjetniških izzivov

Murska Sobota, 8.7.2017  

V sklopu projekta "Aktivacija mladih talentov v Pomurju" je v petek, 7. julija 2017, v prostorih Pomurskega tehnološkega parka, potekala predstavitvena konferenca, na kateri so štiri ekipe brezposelnih predstavile svoje predloge rešitev izzivov, ki so jih podala tri pomurska podjetja, ena kandidatka pa je delala samostojno na razvoju lastne ideje.  


V Pomurskem tehnološkem parku so z izvajanjem aktivnosti zaželi lanskega julija, projekt pa bo zaključen letos decembra. V projekt so vključili brezposelne osebe – aktivne iskalce zaposlitve, zlasti tiste, ki iščejo prvo zaposlitev. Delo z mladimi, ki so bili vključeni v projekt, je vodila mag. Nataša Lorber. Delavnice so potekale po metodi podjetniškega koncipiranja v kombinaciji z metodami viharjenja možganov.  

Tokrat so izzive podala naslednja podjetja: P & F Jeruzalem Ormož, Telesis d.o.o. skupaj s podjetjem Invesher, d.o.o. in nakupovalno središče BTC Murska Sobota. 

Vse predstavljene predloge rešitev je komentirala tudi ekipa komentatorjev, ki so jo sestavljali: predstavnik Pomurske gospodarske zbornice, Robi Grah, profesorica Višje strokovne šole Murska Sobota, Betina Podgajski in udeleženka ene od prejšnjih skupin Mladih talentov Pomurja, Nina Malačič. Komentatorji so podali tudi nasvete glede nadaljnjega razvoja podanih idej.

Blažka Vinkovič je delala na razvoju lastne ideje "Brides S.O.S." torbice za popoln poročni dan, katero bo v kratkem uresničila v okviru svojega podjetja. 24-letna potencialna podjetnica, je na osnovi lastne izkušnje ugotovila, da je njen problem vreden reševanja in ima tržni potencial. Izdelke pa bo prodajala preko spletne strani.

Predstavljeni sta bili dve ideji povezani s turizmom. Kot prva je bila predstavljena dodatna turistična ponudba na Jeruzalemu – Zidanici Malek, ki je stara več kot 350 let in je v lasti podjetja P & F Jeruzalem Ormož, nahaja pa se ob vinski cesti med Jeruzalemom in Svetinjami. Karmen Zver in Katja Vuk sta se tako spopadli z izzivom organizacije celodnevnega dogodka na Zidanici Malek, ki bo privabil nove kupce.

V drugem predstavitvi sta Franjo Kosi in Maja Lipič predstavila izziv "Nova turistična destinacija Banovci". Predstavila sta nove tehnološko dovršene nastanitvene kapacitete z inovativno ponudbo v termalnem kraju Banovci.

Na razvoju lastne ideje je delala tudi Tadeja Trofenik, ki se predstavitve ni udeležila, se pa je spopadla z izzivom "Dreamionista".

Ekipa deklet, ki jo sestavljata tudi Ines Fartelj in Valerija Vuk, se je lotila organizacije novega dogodka v nakupovalnem središču BTC City Murska Sobota in to z nazivom "Vse sorte torte". Namen dogodka je privabiti čim večje število obiskovalcev (potencialnih kupcev) v trgovsko središče. Dekleta so s svojo prezentacijo prepričala odgovorne BTC-ja in se dogovorila, da se bo dogodek odvijal v soboto, 14. 10. 2017, od 9.00 do 13.00 v BTC City Murska Sobota.

Ob koncu so vsi udeleženci, ki so sodelovali v projektu, prejeli praktične nagrade s strani Pomurskega tehnološkega parka in podjetja SUN Gornja Radgona d.o.o..

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.