https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V starem odranskem vrtcu prostor našli slikarji iz vse Slovenije

Odranci, 27.07.2017 ob 7:00  

V prostorih starega vrtca v Odrancih so pripravili razstavo slik, ki so nastale v sklopu kolonije, ki je med 24. in 26. julijem potekala v Odrancih.


Kolonije se je udeležilo 12 članov likovne sekcije KUD Lepo Koporc, ki so v svojih umetniških stvaritvah zajeli motive, ki so jih našli v odranski občini. Med motivi, ki so pritegnili umetnike, se je našla pomurska pokrajina, štorklje, bližnji ribnik z ribiči, odranska cerkev, mlin ter drugi privlačni detajli.

Del slik so umetniki podarili občini, preostala dela pa so na voljo ljubiteljem slikarske umetnosti. Kot je ob odprtju razstave povedal župan občine Odranci Ivan Markoja, jih veseli, da se umetniki radi vračajo v njihovo občino, in da jih preko svojih slikarskih upodobitev spominijo na lepote, ki jih imajo v kraju in ki jih v svojem vsakdanu mnogokrat spregledajo.

Vodja projekta Marija Strnad se je na razstavi zahvalila občini za sprejem, ki so jim ga pripravili v času likovnega ustvarjanja ter dodala, da kljub številnim nastalim umetninam, v tem kraju ostaja še veliko motivov, ki jih lahko upodobijo še kdaj v prihodnje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.