https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Na tekmo med Slovenijo in Hrvaško v hokeju na travi tudi z avtobusom

27.7.2017  

Zdaj gre zares. Po skoraj osmih letih je ponovno zbrana reprezentanca v hokeju na travi tako članic kot članov in ni presenečenje, da se temu primerno čuti kar nekaj napetosti.


Reprezentančni ples bodo prve začela dekleta, ki bodo v nedeljo, 30. julija 2017, odigrala premierno tekmo evropskega pokala pod okriljem EHF v hrvaški Zelini ob 11.15 uri. Nasprotnice bodo Švicarke, ki so tudi prve favoritke na turnirju.

Že dan zatem bodo nasprotnice naših hokejistk domačinke, Hrvatice, z katerimi se bodo Slovenke pomerile ob 18.30 uri. Med reprezentancama ni nobenih skrivnosti, izrazit favorit pa so spet domačinke. Prav za to tekmo organizira ZHNTS prevoz  z avtobusom, vsa prosta mesta pa bodo zapolnili navijači.

Naslednja tekma Slovenk bo v sredo, 2. avgusta, ob 11.15 uri. Tokrat bodo nasproti stale igralke Litve, ki so za Slovenke popolna neznanka. Znano je da so Litovke v dvorani bile že udeleženke v elitni skupini, na prostem pa so manj uspešne.

Foto: zhnts.si

Zadnji dvoboj slovenske reprezentance bo četrtkovo srečanje  Slovenk z Turkinjami ob 16.15 uri. Turški hokej  že vrsto let hitro napreduje. Pa ne le zato, ker je  veliko zanimanje zanj, ampak tudi zato, ker Turki praviloma pripeljejo v svoje vrste vso športno diasporo. Zlasti igranju v reprezentanci pa Turčija daje poseben pomen - včasih z občutkom pretiravanja. Potem takem ni skrivnost, da se naša reprezentanca v Zelini ne bo pojavljala v vlogi favoritinj na nobeni tekmi. A nekje je treba ponovno začeti. In če bodo dekleta dala svoj maksimum, jim nihče ne bo ničesar očital. Reprezentanca pa je tako sveta stvar da se verjetno vse igralke tega zavedajo. Tako bomo morali biti veseli vsakega zadetka, kaj več pa si ne upamo niti sanjati.

V povsem drugačni vlogi je moška reprezentanca, ki je na domačem turnirju v Lipovcih pri Murski Soboti prvi favorit. Uvodna tekma slovenske reprezentance bo v Lipovcih v ponedeljek, ob 18.00 uri, ko se bodo Slovenci pomeri z Gibraltarjem, ki mimogrede  ima več hokejskih klubov kot Slovenija.

Naslednji dvoboj naših fantov bo že dan zatem, ko se bodo v ponedeljek ob 18.00 pomerili z Ciprom. Sledi  četrtkovo srečanje z Finci z začetkom ob 17.00 uri in verjetno odločilno srečanje za napredovanje v višji kakovostni razred bo v soboto, 5. avgusta ob 13.45, ko se bodo Slovenci udarili z sosedi, Madžari. Vse razen napredovanja naših fantov bo dalo turnirju negativno konotacijo.

Lara Črnko, kapetanka slovenske reprezentance: Čaka nas peklenski teden. Pri pričakovanjih smo realni in se zavedamo, da so nasprotnice izrazito močnejše od nas. A obljubimo, da se  bomo maksimalno potrudile in častno branile slovenski grb. Vesele bomo vsakega zadetka. Če bo pa kaj več pa toliko bolje.

Franc Maučec, kapetan slovenske reprezentance: Glavni cilj je napredovanje. Zavedamo se da nam bo glavni kandidat za napredovanje reprezentanca Gibraltarja, zatem pa Madžarska. a upam, da bo z pomočjo  gledalcev Slovenija tista, ki bo najbolj zadovoljna zapuščala turnir.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.