https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poklicna industrijska gasilska enota v Lendavi z neustrezno opremo

27.07.2017 ob 13:20  

V poklicni industrijski gasilski enoti Nafta Lendava, ki je v državni lasti, vlada katastrofalno stanje. 

V lendavski poklicni industrijski gasilski enoti, ki je edina poklicna enota v Prekmurju, je oprema zastarela in neprimerna za reševanje. Vozila so starejša od 20 let, dihalni aparati tudi po več kot pet let prek roka, ko bi morali biti testirani, kar lahko predstavlja tveganje za gasilce na intervencijah, primanjkuje pa jim tudi kadra, saj je v družbi zaposlenih le 21 ljudi, je za Siol.net povedal generalni sekretar Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije David Švarc in dodal, da so na katastrofalne razmere že večkrat opozorili občino, inšpektorat in ministrstvo od kodar pa niso dobili odziva. 

Direktor Nafte Lendava Borut Bizjak je za Siol.net povedal, da je imela družba v zadnjem obdobju zelo omejene možnosti vlaganja v opremo, zaradi težavne poslovne situacije, kar pa gre na bolje.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Zelo velika požarna ogroženost v Lendavi

Štirje gasilci na izmeno tako skrbijo za požarno varnost številnih večjih okoliških podjetij med drugim za skupino Nafta Lendava, podjetje Lek, Petrolovo skladišče v Lendavi, opravljajo pa še vrsto drugih storitev. Med najbolj požarno ogroženimi območji je industrijska cona Trimlini, kjer so obrati velikih podjetij.

Občina Lendava na podlagi Pravilnika o metodologiji za ugotavljanje ocene požarne ogroženosti (Ur. L RS, št. 70/96, 5/97 - popr. 31/04) spada v 6 – zelo veliko požarno ogroženost, so zapisali v gradivu o oceni požarne ogroženosti v občini Lendava.

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.