https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Gorica obeležilo 90. obletnico društva

Gorica, 15.08.2017 ob 7:00  

V nedeljo, 13. avgusta, so pred gasilskim domom na Gorici proslavili jubilejnih 90 let delovanja gasilskega društva PGD Gorica. 

PGD Gorica je bilo ustanovljeno 11. maja 1927. Ustanovitev društva spada v čas, ko se je v tem delu Prekmurja ustanovilo največ gasilskih društev. Takrat je bil na predlog Štefana Flisarja sklican zbor moških vaščanov na Gorici. 

 

Na prvi ustanovni seji gasilskega društva je bilo prisotnih 32 članov in za prvega predsednika društva je bil izbran Štefan Šiftar, za poveljnika pa Štefan Flisar. Člani društva so opremo nabavljali z lastnimi sredstvi nekaj pa so dobili od tedanje vaške straže. Število članov društva se je vedno gibalo med 30 in 40.

"Verjeti moramo, da smo za nekaj nadarjeni in to moremo za vsako ceno uresničevati. Taki ljudje smo prostovoljni gasilci. Gasilci namreč znamo in zmoremo vse življenje ostati zvesti gasilski organizaciji in njenim vrednotam, saj pomagamo ljudem pri raznovrstnih nesrečnih situacijah. To poslanstvo izpolnjujemo in nadaljujemo v Prostovoljnem gasilskem društvu Gorica, ki letos obeležuje 90 let obstoja. Danes praznujemo 90 let prehojene poti in prav toliko let prostovoljnega dela. Jubilanti društva so vsi vaščani Gorice, ki so posredno in neposredno vključeni v društvo. Praznujemo jubilej, ki ga tudi počastimo z občutki spoštovanja", je povedal predsednik PGD Gorica Kristjan Lesjak.

Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Puconci Ludvik Novak in jim izrazil čestitke ob praznovanju tako visokega jubileja. Podeljene pa so bile tudi zahvale drugim prostovoljnim gasilskim društvom, ki so bile prisotne na slovesnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.