https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Klub prekmurskih študentov vabi na predstavitev športne discipline Ultimate frisbee

21.08.2017 ob 9:20  

Ste hitri, spretni in uživate v podajanju frizbija na sto in en način? Potem pridite v torek, 22. 8. 2017, ob 18. uri na igrišče ekonomske šole Murska Sobota, kjer bo ekipa ŠD Ultimate frisbee Maribor podrobneje predstavila zgoraj omenjeno športno disciplino. Udeleženci se bodo naučili ključnih pravil ter tehnik metanja ter lovljenja frizbija ter spoznali športni duh in spoštovanje fair-playa.

Ultimate se igra na travnatem igrišču, dolgem približno 100 metrov, z dvema končnima conama. V vsaki ekipi je 7 igralcev. To so lahko samo moški (Open divizija), samo ženske (Women divizija) ali oboji (Mixed divizija). Ekipa pridobiti točko s tem, da ujame disk v nasprotnikovi končni coni. Igralcu z diskom v roki ni dovoljeno teči, lahko se pa ustavi (izteče) in nato pivotira na stojni nogi. Ostali soigralci se odkrivajo z elementom igre, ki ga imenujemo »cut« (hitra in izrazita sprememba smeri) in tako disk potuje do končne cone. Naloga obrambne ekipe je preprečiti, da disk pride do končne cone. Igra traja 75 minut s polčasom ali dokler ena od ekip ne doseže 15 točk, vendar se lahko ti dogovori spreminjajo od turnirja do turnirja. Ultimate je brezkontakten šport, kar pomeni, da noben nameren stik s soigralcem ni dovoljen. S tem se spodbuja fair-play in ohranja zdrav tekmovalni duh.

Gre za šport brez sodnikov, zato si morajo igralci soditi sami ter razrešiti vse konflikte takoj na igrišču. S tem se spodbuja poštena igra, saj morajo igralci ohraniti trezno glavo in reagirati pošteno tako do sebe kot do nasprotnika.

Več informacij najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.