https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Pomurci uspešno nastopili na dolgem triatlonu v Murski Soboti

22.8.2017  

V nedeljo, 20. avgusta, je v Murski Soboti potekalo odprto prvenstvo v dolgem triatlonu, ki ga je organiziralo Športno društvo Bakovci. 38 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, med njimi tudi Pomurci: Sebastjan Gergorič, Peter Polanič, Štefan Buzeti, Branko Đurinek, Albin Cör, Rok Vidnar, Dušan Fister ter Karin in Iztok Fister, se je pomerilo v 1.9 km plavanja, 80 km kolesarjenja in 21 km teka.

Triatlonci so se na Soboškem jezeru najprej pomerili v plavanju, kjer so morali preplavati 1,9 kilometra. Sledilo je 80 kilometrov kolesarjenja, na progi Murska Sobota – Bakovci - Dokležovje. V Murski Soboti pa je tekmovalce čakala še zadnja disciplina, kjer so morali preteči 21 kilometrov.

Na Trgu kulture je kot prvi pritekel v cilj Mitja Mori iz Ljubljane, drugi je bil Prekmurec Sebastjan Gergorič in tretji Urban Pavlovčič.

 

 V ženski konkurenci je bila prva Mojca Hafner iz Škofje Loke, druga Barbara Vovko in tretja Karin Fister iz Bakovec, ki je bila v svoji kategoriji druga.

Na tekmovanju so se dobro odrezali tudi preostali pomurski tekmovalci. Albin Cör iz Gančan je bil v absolutni konkurenci 12., Dušan Fister 16., Iztok Fister 19. Štefan Buzeti (vsi iz Bakovec) je pristal na 29. mestu, bil pa je tudi najboljši med veterani, Branko Đurinek – Đuro iz Murske Sobote, ki se je dolgega triatlona udeležil prvič je končal na 28. mestu, Rok Vidnar iz Dragotinec pa na 32. mestu. Petru Polaniču je med kolesarjenjem počila guma in je moral žal odstopiti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2017 ob 9:06 kafič trener gost

      Naj mi nešče povej, ka dela Bosanko na triatlone?? Na bruhanje mi ide..

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2017 ob 9:20 Kafič bimbo gost

      Ti samo bruhaj bumbarček...očitno si fejst zafrustrirani bogec mali....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2017 ob 15:22 Karči gost

      Branko Đurinek, pa nemren vrvate. Saka te čast!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.