https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Donacija murskosoboški porodnišnici za nakup CTG aparata

25.08.2017 ob 7:30  

V avli Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota je v četrtek, 24. avgusta, potekala slavnostna predaja sredstev v višini 9.585 evrov, ki jih je Nova Ljubljanska banka skupaj s svojimi strankami zbrala v dobrodelni akciji "Mali koraki spreminjajo svet na bolje" za nakup opreme na Ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Nova Ljubljanska banka z akcijo "Majhni koraki spreminjajo svet na bolje" pomaga slovenskim porodnišnicam že tretje leto. Od vsakega NLB Stanovanjskega kredita, sklenjenega v aprilu 2017, so v sklopu akcije namenili 100 evrov v sklad za porodnišnice. V vseh poslovalnicah NLB pa so tudi namestili posebne zbiralnike za prispevke, ki bodo porodnišnicam v pomoč pri nakupu nujno potrebne medicinske opreme. Letos bodo sredstva podarili sedmim porodnišnicam, med njimi tudi murskosoboški porodnišnici, ki pomoči Nove Ljubljanske banke do sedaj iz naslova te akcije še niso prejele.

Tanja Ahlin, direktorica poslovne mreže Nove Ljubljanske banke je predala ček v imenu NLB predstojniku Ginekološko-porodniškega oddelka Petru Janku in direktorju murskosoboške bolnišnice Bojanu Korošcu.

Sredstva donacije v višini 9.585 evrov bodo v Splošni bolnišnici Murska Sobota, namenili za nakup novega CTG aparata, ki omogoča boljši nadzor ploda v nosečnosti in tudi v času poroda. Sicer pa ima murskosoboška porodnišnica že od leta 2001 naziv "Novorojencu prijazna porodnišnica", v njej pa se letno rodi med 900 in 1000 otrok, povprečno trije na dan.

Predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka Peter Janko se je najprej zahvalil donatorju in povedal, da bodo lahko z novo pridobitvijo zagotavljali še varnejšo in kakovostnejšo oskrbo bodočih mamic in novih življenj. V oddelku za porodništvo namreč dajejo glavni poudarek strokovnemu in varnemu vodenju nosečnosti in poroda.

 

Direktor bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec je izrazil veselje, da je bila v letošnji akciji izbrana tudi murskosoboška porodnišnica in se zahvalil za donacijo Novi Ljubljanski banki, njihovim prisotnim predstavnikom, direktorici poslovne mreže, Tanji Ahlin, direktorju podružnice Podravsko-Pomurska, Andreju Kleindienstu in vodji poslovalnice Murska Sobota, Bredi Mošmondor. 

Tanja Ahlin, direktorica poslovne mreže Nove Ljubljanske banke je povedala, da so v treh letih skupaj z njihovimi strankami in športniki zbrali skoraj 136.000 evrov, od tega letos približno polovico. Akcija »Majhni koraki spreminjajo svet na bolje«, v okviru katere so oziroma še bodo vsem slovenskim porodnišnicam namenili sredstva za nakup nujno potrebne medicinske opreme ali pa obnovo porodnih sob, so letos začeli prav v Murski Soboti.

Več fotografij v spodnji galeriji ..

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2017 ob 8:08 A gost

      Ena velika družina v tej bolnišnici. :)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2017 ob 8:31 lisica gost

      Kak kaj Žekš? Še itak vse za hrbtom??

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.