https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Svoja vrata odprl jubilejni 55. sejem AGRA

27.08.2017 ob 9:00  

V Gornji Radgoni je včeraj, 26. avgusta, svoja vrata odprl jubilejni 55. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi. Na sejmu se bo do četrtka, 31. avgusta 2017, pod sloganom "Tradicionalno svež!" predstavilo preko 1800 razstavljavcev iz 36 držav.

Ključni dogodek na letošnjem sejmu je bilo včerajšnje srečanje skupine držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske 16+1, kar je po prepričanju ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana, organizatorjev in gospodarstvenikov, dobra priložnost za gospodarsko povezovanje.  

Ob odprtju sejma so na slovesnosti spregovorili predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, kitajski kmetijski minister Han Changfu ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki je povedal, da raziskava kaže, da je vsak 9 zemljan lačen, lahkota se po svetu povečuje in to tudi zaradi klimatskih sprememb. Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je v govoru poudaril, da je trajnostni razvoj Sloveniji, ljudem ter identiteti pisan na kožo. 

Letošnja država partnerica Kitajska

Na otvoritveni slovesnosti je bila Kitajska vključena tudi v otvoritveni protokol s kulturnim programom. Kitajska na sejmu predstavlja svoje najboljše proizvode, umetnost priprave čaja in tradicionalne kulturne navade.

Letos bodo posebno pozornost na sejmu med drugim namenili mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj, hrani iz naše bližine, trajnostnemu kmetovanju in trajnostno gospodarjenju z gozdovi ter kmetijski tehniki za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje.

Na svečanem odprtju sejma so nastopili najlepši beli lipicanci in navdušili s spektakularnimi skoki šole nad zemljo. Izbrani lipicanski žrebci so izvedli skoke levade, courbette in capriole. Predstavili pa so tudi adrenalinsko športno vožnjo vpreg.

Sejemska nedelja bo posvečena čebelarjem, gozdarjem, podeželski mladini in kmetijski tehniki. Ponedeljek pa bo med drugim posvečen govedorejcem, živilcem in veterinarjem.

Več fotografij v spodnji galeriji ..

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2017 ob 18:17 Pišta gost

      Politika se samo nastavlja in slika, naj pokaže tiste pomurske firme, ki zelo dobro obdelujejo zemljo in zaposlujejo naše ljudi, čestitke Panviti, znamki Ave, Luštu ...za obdelano zemljo in zdravo hrano in na nova delovna mesta - pustimo všečne slike.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2017 ob 18:22 salmon gost

      bravo, eni so večni po slikah, zato pa ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2017 ob 19:05 agrar gost

      Jes mislin, ka se volilne borbe bližajo z veliko hitrostjo, Pišta, tij se pa zresni pa napiši tudi, kaj te firme "ponujajo delavcem". V Radgonskij goricaj bereš grozdje, ne dajo ti osnovne prvine -vode za piti in vsaj DEŽEVNICO ZA UMIVANJE ROK,. Nimajo preskrbljenih sanitarij, dobro ajde moški " ga "še damo ven, kak pa naj ženska opravi potrebo med 100 ljudmi. Sosedje pazijo svoje vinograde, da jim nebi nepridipravi dobesedno "poscali in posrali " imovino, v gozd pa ne moreš, ker je vmes ograja. In kje si naj ženska "razlüfta", svojo boginjo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.08.2017 ob 17:39 Janzi gost

      Volitve, volitve, kako naše kmetijstvo, če pa se na sejem politiki hodijo slikat in je vse, kar je Salmon končal ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.