https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Rakičan prihaja mladinska izmenjava o enakosti spolov

Rakičan, 21.08.2017 ob 11:56  

Štirideset udeležencev iz Slovenije, Španije, Italije, Madžarske in Romunije bo v času od 25. 8. do 2. 9. 2017 v Dvorcu Rakičan raziskovalo področje uveljavljanja načela enakosti med spoloma.


Z mladinsko izmenjavo "Enakost spolov" mladi sledijo enemu najpomembnejših ciljev programa Erasmus+: enakosti spolov. Več o projektu najdete na: http://www.ris-dr.si/go/564/1045/Erasmus_KU_1_ENAKOST_SPOLOV_GENDER_EQUALITY.  

Mladi, stari med 18 in 30 let (vključeni tudi mladi udeleženci z manj priložnostmi) so mladi, ki so zainteresirani za raziskovanje teme enakosti spolov in človekovih pravic. Poudarek mladinske izmenjave je na tem, da sta oba spola enakovredno zastopana.

Cilj projekta je, da mladi udeleženci skupaj skozi neformalne oblike učenja raziščejo položaj žensk in moških v različnih državah Evrope, med drugim tudi na področju zaposlovanja.

Delovne metode so: icebreaker igre, energizerji, timsko/skupinsko delo, interaktivne in kreativne delavnice, »open space« delavnice, razprave, refleksije, igre vlog, neformalna druženja itd.

Cilj je, da bodo mladi z udeležbo v projektu »Enakost spolov« ozavestili kako pomembno je uveljavljanje načela enakosti ljudi ne glede na spol in druge osebne okoliščine. Z udeležbo v projektu bodo razvili aktivnejšo držo v družbi, hkrati pa bodo bolj motivirani za aktivno udejstvovanje v drugih projektih Erasmus+.

Mladinske izmenjave Erasmus+ so odlične priložnosti za spoznavanje novih prijateljev iz Evrope in drugod, za nove izkušnje in pridobitev novega širšega znanja. Več informacij o programu Erasmus+ dostopno na http://www.movit.si/erasmus-mladi-v-akciji/ .

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina sporočila odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih sporočilo vsebuje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.