https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Murskosoboškim rokoborcem osem naslovov državnih prvakov

Murska Sobota, 18.4.2011  

Včeraj je v dvorani druge osnovne šole v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo v rokoborbi v grško-rimskem slogu. Tako v članski kot tudi v kadetski konkurenci so rokoborci Sobote osvojili po štiri naslove državnih prvakov, kar pomeni, da so vsi preostali klubi imeli zmagovalce samo v šestih kategorijah.

Rokoborsko društvo Sobota je bil tehnični organizator letošnjega državnega prvenstva v rokoborbi v grško-rimskem slogu za kadete in člane. Na prvenstvu so poleg domačinov nastopili še rokoborci Ljubljane, Maribora, Žalca, Poljčan in Lenarta, pričakovano pa je največ naslovov državnih prvakov ostalo v Murski Soboti. Brez težav sta ponovno zmagala najbolj izkušena rokoborca sedanje generacije Jure Kuhar in Dejan Šernek, pohvaliti pa gre Daniela Kočarja in Jureta Koudilo, ki sta slavila tako med kadeti kot tudi med člani.

Zmagovalci po kategorijah:

KADETI:

Do 50 kg: Daniel Kočar (RD Sobota)
Do 54 kg: Matjaž Majcen (RD Sobota)
Do 58 kg: Filip Trbulin (Poljčane)
Do 63 kg: Jure Koudila (RD Sobota)
Do 69 kg: Mitja Sečko (RD Sobota)
Do 76 kg: Gregor Pepel (Žalec)
Do 85 kg: Alen Hedl (Maribor)

ČLANI:

Do 55 kg: Daniel Kočar (RD Sobota)
Do 60 kg: Jure Koudila (RD Sobota)
Do 66 kg: Dritano Hajrizi (Maribor)
Do 74 kg: Ramon Erdemir (Poljčane)
Do 84 kg: Jure Kuhar (RD Sobota)
Do 96 kg: Dejan Šernek (RD Sobota)
Do 120 kg: Andrej Štandecker (Poljčane)

Utrinki z finalnih dvobojev pri članih:

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.