https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Povorka na Lendavski trgatvi privabila veliko obiskovalcev

Lendava, 03.09.2017 ob 9:00  

Lendava je bila včeraj v znamenju tradicionalne etnološko-kulinarične prireditve,Lendavske trgatve, ki se je letos odvijala v mestnem jedru in na Stolpu Vinarium.

Lendavska trgatev se je začela s programom z jutranjo godbo. V starem mestnem jedru je opoldne potekala povorka, na kateri so se predstavile različne narodne noše, od slovenske in prekmurske, madžarske, hrvaške do romske. V povorki so sodelovali tudi starodobniki in vozovi večih krajevnih skupnosti Občine Lendava.

 

Po povorki je sledil folklorni festival na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava, zabavni-glasbeni program pa se je odvijal v poznih popoldanskih urah in zvečer na prizorišču na Stoplu Vinarium Lendava.

 

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2017 ob 11:59 Bograč gost

      Drujgo leto lejko tomi date ime "Jezuš Kristuš kak san nouri"

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2017 ob 12:48 gost

      Najprej predstavitev Madžarske, nato predstavitev Hrvaške, na koncu nekaj malega iz občine Lendava (madžarski jezik). Ni več Hotižancev ,in ostalih skupin malo oddaljenih od Lendave. Društva denar dobijo od občin, ko pa je treba nekaj zašenki RAZKIRAT PA JIH NI NIKJER. Torej, kot sem omenil že pri bogračijadi, treba se bo iz Lendave izselit. Lendava v pravem smislu postaja MA-CRO mesto na ozemlju SLOVENIJE. Kot sem malo na prireditvi ob obhodu peš od sodišča do cerkve zaznal je 84% govoric med ljudmi bilo madžarsko-hrvaških. Tak, ka vlada Slovenije bo počasi morala še bolj odpreti mošnjiček za financiranje te občine, edino če ne bo nove arbitraže glede meje Kobolje-Dobrovnik-Žitkovci-Genterovci-Banuta-Lendava- Lakoš pa do nove meje na Hotizi. .Za te lastnike vinogradov, zidanic in ostalega v lendavskih goricah ima že vlada pripravljeno za vsako družino po 65.000 EUR, če se preselijo nazaj domov, v Slovenijo. Amen.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2017 ob 13:04 feri gost

        lendava je vedno bla in vedno bo MACROSLO. ce ti kaj ne pase se odseli. upam da nikoli ne bo jodlarsko mesto

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.09.2017 ob 14:46 VILI76 gost

      Ne seri! Lendava je prav lepo mesto, ne motijo me druge narodnosti, čeprav neven prav dobro madžarski, me ne moti, ka si nešterni med seuf gučijo po njuvo. Tij si pa tak zabiti, ka razen svojega maternjega jezika ne vejš nobenoga drugoga. Pa če ti kaj ne paše, se lehko odseliš nekan v notranjost Slovenije... je prav dosta starij praznij kuč, kere lehko kupiš na območjih, ge so samo Slovenci. Seronja zaplankani!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.09.2017 ob 15:17 VANČ gost

      VILI76..Vili ti si somar od somarov naj vecji kmet v okolici.Zdaj kda si prišo kcoj da si se najo kšenki in napil zdaj etik modruješ ovačik si pa samo nanjivaj ..To trbej ukinit takoj..

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2017 ob 16:11 gost

        Vsi Lendavčani gučijo 3-4-5 jezikov, slovenščino, madžarščino, hrvaščino, nešteri angleščino i nemščino tudi. Se pravi, ka telkokrat več veljamo. Sramota Slovenije je, ka je vničila Nafto, vinogradništvo. železnico, termalno vodo, skratka strateško zavira Lendavo, zato pa se naši mladi na žalost morajo odseliti. Lendava je vedno bila pomembnejša i od Sobote i od Lentija. Jugoslavija i Slovenija je vničila Lendavo. Če ni Juge bi danes to bilo mesto bar z 20 tisoč prebivalcev, tak pa 3000, in iz leta v leto menje-

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.09.2017 ob 20:00 vili76 gost

      Vanč, niti hodin zabadaf jejst pa pijt niti san kmet... san ponosen Lendavčan, živeč v centri mesta, delan v pisarni, plačo man OK, gučin vse te jezike, kere je omejno komentator pred menof, glede ktoga, što je kmet, pa si san dokazal, ka si tou TIJ!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.09.2017 ob 15:41 gost

      Koji Vili si tij, ka maš v pisarni delo? Firme so propadle, v kojuj vražjuj materi delaš? A si podkupil javni sektor?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.09.2017 ob 16:47 PERO gost

      Lendavski Šerif ,pa ni bil na povorni....BIL JE NA KRKU V SVOJI VIKENDICI!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.