https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Pomurja iščejo nove soigralke

Beltinci, 19.4.2011  

ŽNK Pomurje, ki zdaj deluje v Beltincih, želi v svoje vrste zbrati čim več deklet. Vse zainteresirane se boste lahko preizkusile na treningih, prvič že danes ob 17. uri. Ob tej želji pritegniti v klub čim več novih igralk smo se o trenutnem stanju in načrtih v prihodnje pogovarjali s podpredsednikom kluba Štefanom Kozicem.

NK Pomurje v letošnji sezoni nastopa s štirimi selekcijami v državni ligi in sicer s U-12 in U-14, ki sta selekciji, kateri se bosta borili za naslov državnega prvaka in kateri združujeta veliko talentiranih igralk. Selekcija U-17 se trenutno nahaja na drugem mestu državnega prvenstva, ter članska ekipa, ki zaseda peto mesto. Razen teh štirih selekcij nastopajo tudi z dvema selekcijama v tekmovanju MNZ Murska Sobota, kjer se ekipi deklet U-10 in U-12 povsem enakopravno merita s fantovskimi ekipami.

"Mnogi mislijo, da je ženski nogomet kar tako in da je samo treba zbrati nekaj punc in si že v vrhu, je pa v resnici to trnova pot, po kateri hodim s to ekipo že trinajsto leto. Za nami so leta, ko smo dosegali vrhunske rezultate, z recesijo pa so prišli tudi hudi časi v našo ekipo. Kar nas navdaja z optimizmom, so mlajše selekcije in čez dve do tri leta, ko te igralke dodamo k igralkam članske ekipe, ki nastopajo sedaj, bomo imeli ponovno vrhunsko ekipo sposobno doseči tudi kaj več v evropskem merilu. Smo pa sedaj recimo med prvimi petimi ekipami v 1. SŽNL edina ekipa, ki nima tujk, kajti prav vse igralke izhajajo iz naše nogometne šole," pravi podpredsednik kluba Štefan Kozic.

Nad letošnjo sezono niso razočarani

V klubu se zavedajo, da to leto še nimajo ekipe za sam vrh, so realni, zato jih tudi dosedanji rezultati niso pretirano razočarali. "Recimo na zadnji tekmi proti Krki, na kateri se je 150 gledalcev spraševalo, katera ekipa je tista, ki suvereno drži prvo mesto na tabeli, pa jo eno petouvrščeno moštvo povsem nadigra, za nameček še zastrelja enajstmetrovko, vendar na žalost na koncu izgubi z 1:0. Torej smo še vedno tu, priključek z vrhom imamo in obljubljam, da bomo v naslednji sezoni še bolj konkurenčni," pravi Kozic.

Temelji za prihodnost že postavljeni, vse več ljudi hodi na tekme nogometašic

Za prihodnost ženskega nogometa v Pomurju se torej ni za bati, saj so temelji že postavljeni, tako si želijo ponovno na vrh s člansko ekipo, vse ostale selekcije pa so že sedaj v samem vrhu, zato si želijo, da tako tudi ostane. Želijo še formirati selekcijo U-8, katero so v prejšnji sezoni že imeli, če pa bo možnost in zadosti prijav, pa bodo poizkusili tudi z dekleti od petega leta naprej, torej selekcijo U-6. Za vse to pa je predpogoj dobri pogoji za vadbo, kar so v Beltincih tudi dobili.

"Imamo dobre pogoje, igralke imajo vse možnosti za vrhunsko vadbo, enkratne trenerje in zaenkrat ni nekih večjih težav. Tudi publika prihaja v vse večjem številu, recimo na zadnjo tekmo okrog 150 in s tako srčno borbo kot jo igralke kažejo na zadnjih tekmah, verjamem    da bomo to številko podvojili. 300 gledalcev, priznajte, pa se včasih tudi ne zbere na tekmah prve moške lige. Smo na pravi poti samo malo več posluha s strani sponzorjev bi si želeli. Zato prosim gospodarstvenike, politike in vse, ki lahko kako pomagajo in ki si želijo Pomurje še naprej v vrhu slovenskega nogometa, pridite v  klub, igralke vam bodo to večkratno povrnile," zaključuje Kozic.

Oglasno sporočilo:

Zakaj tudi ti ne bi obula nogometnih čevljev?

Dekleta Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci jih nosimo tudi roza barve. Smo med najboljšimi v Sloveniji, naše nogometno znanje spoštujejo tudi fantje. Na nogometnem igrišču v Športnem parku v Beltincih se srečujemo trikrat tedensko. V dveh urah druženja se naučimo različnih spretnosti, dodobra ogrejemo svoja telesa in si zbistrimo um. Pomagajo nam izkušeni trenerji, ki so nekoč tudi sami tresli mreže in hkrati brcali mimo gola ter se jezili, da si morajo po treningu ali tekmi kopačke tudi očistiti.

Če si želiš naučiti osnovnih veščin te čudovite ekipne igre, ki navdušuje milijone po celem svetu se nam pridruži v Beltincih v enem od naslednjih terminov:            

- v torek, 19. ali četrtek 22. aprila ter 

- v torek 26. ali četrtek, 29. aprila ob 17.00 uri.

Pričakujejo te nogometašice!

Za podrobnejše informacije smo vam na voljo:

- Marija Marič (041/248-682)

- Nuša  Ladinek (041/354-898)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.