https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Montažno krožišče kmalu na Lendavski ulici

09.09.2017 ob 7:00  

Na Lendavski ulici se bodo prihodnji teden začela dela za izvedbo montažnega krožišča, so sporočili iz mestne uprave, kjer menijo, da bo nova ureditev varnejša, ker se bo zmanjšalo število konfliktnih točk v križišču.


Iz mestne uprave sporočajo, da si Mestna občina Murska Sobota že vrsto let prizadeva za ureditev problematičnega križišča »pri vagi«, kjer je bilo izjemno težko vključevanje v promet iz Ledavskega naselja oziroma Partizanske ulice. Tudi občani in občanke so na omenjeno problematiko že dlje časa opozarjali. Obstoječe štirikrako križišče bo v prihodnje preurejeno v montažno krožišče. Namen tega je izboljšanje prepustnosti na priključnih krakih. Sredinski otok in ločilni otoki bodo izvedeni z montažnimi elementi. Prizadete površine za pešce in kolesarje bodo nadomeščene z novimi. V tem delu pa bo tudi na novo urejena cestna razsvetljava.

V času izven prometnih konic bo postavitev krožišča umirila voznike, v času konic pa bo rešitev s krožiščem preprečila  predolgo čakanje za vključitev v glavni prometni tok in posledično izsiljevanje prednosti zaradi tega.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo bo v znesku skoraj 95 tisoč evrov financirala gradnjo montažnega krožišča, izvajalec del pa je Pomgrad - Cestno podjetje. Predvideni rok dokončanja del je 30. oktober 2017.

V mestni upravi vse udeležence v prometu prosijo za strpnost in še večjo previdnost v tem delu mesta, saj bo v času izvedbe krožišča prihajalo do zapor in do oviranega prometa.

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2017 ob 13:53 delavec gost

      Vsi v tej upravi Soboški ste budale..V tem casu se kdo vpraša kako delavci pridejo iz službe.SERONE.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2017 ob 20:12 gost

      pri hoferju naj naredijo krožišče...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.