https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lipovcih so s tradicionalnim mednarodnim praznikom buč pozdravili jesen

Lipovci, 10.09.2017 ob 14:30  

Turistično društvo Lipovci je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Lipovci in ZTK Beltinci organiziralo 15. Mednarodni praznik buč "Pozdrav jeseni", ki je potekal od 8. do 9. septembra v ŠRC Lipovci.


V petek dopoldne je bila na ogled razstava buč, potekale so delavnice s poslikavo in izrezovanjem buč z učenci Osnovne šole Beltinci, večer pa je bil rezerviran za poezijo, na katerem so ljubiteljski poeti v soju sveč in pajanja "krüja" recitirali svoje pesmi.

Glavna prireditev je bila v soboto, ko je potekalo tekmovanje v kuhanju bučnega golaža, na katerem je sodelovalo 14 ekip, dve iz Srbije. V kulturnim programom, ki se je pričel ob 18. uri, so nastopile Lipovske ljudske pevke in Moški pevski zbor Lipovci. Razglasili so rezultate tekmovanja v kuhanju bučnega golaža, kje je vsaka ekipa dobila priznanje za sodelovanje.

Prisotne so na prireditvi nagovorili: Daniel Zadravec, predsednik TD Lipovci, Milan Kerman, župan Občine Beltinci in Dejan Jakob, predsednik KS Lipovci. Prireditev je povezoval Milan Zrinski.

Najboljši bučni golaž je skuhala ekipa PalMedia, drugo mesto je pripadlo domači ekipi Društva Aquila, tretje pa je osvojila ekipa Elektro Subotice iz Srbije.

Nagrado za najlepši bučni aranžma je prejela družina Jeneš. Predsednica ocenjevalne komisije v kuhanju bučnega goaža je bila Majda Rajbar, predsednica za ocenjevanje bučnih aranžmajev pa Nada Žižek. 

Za glasbo so po koncu razglasitve poskrbeli Veški dečki.


Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.