https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Padalci zavzeli nebo nad Mursko Soboto

Rakičan, 12.09.2017 ob 9:00  

Minuli vikend je na letališču v Murski Soboti potekalo Državno prvenstvo v padalskih skokih. Prvenstva se je udeležilo 50 tekmovalcev iz vse Slovenije.


Padalci so tekmovali v treh disciplinah: v hitrostnem letenju, letenju z letalno obleko (Wingsuit) in v skupinskih skokih.

REZULTATI DISCIPLINE SPEED DIVING

Ljubljančan Aljaž Mavrič je dosegel nov državni rekord v disciplini hitrost in sicer s 422 km/h povprečne hitrosti med 2700 in 1700 m in največjo hitrost 431 km/h s tem rezultatom je prehitel domačina iz Aerokluba Murska Sobota Nika Vereša, ki je zasedel še vedno odlično drugo mesto.

1.            Aljaž Mavrič

2.            Niko Vereš

3.            Roman Pavlovič

PREDSTAVITEV DISCIPLINE SPEED DIVING

Prvi dan državnega prvenstva je potekalo tekmovanje v hitrostnem letenju, pri katerem je cilj je doseči najvišjo hitrost v prostem padu. Skoči se iz letala na višini 4000 m, meri pa se povprečna hitrost padalca, katero doseže med 3000 in 2000m višine. Tekmovanje se izvede treh serijah. Hitrost padalca se meri z elektronsko napravo, katero ima vsak padalec pri sebi.

REZULTATI DISCIPLINE WINSUIT

1.            Robert Krenker

2.            Nejc Sedovnik

3.            Boris Kos

PREDSTAVITEV DISCIPLIN WINSUIT

Na Državno prvenstvo v letenju z letalno obleko (Wingsuit) so padalci med tekmovanjem opravi tri tekmovalne skoke. Odskočna višina je najmanj 3.600 metrov. Tekmovalno področje je med 3.000 in 2.000 metri nad terenom. Tekmovalce pa ocenjujejo v treh kategorijah.

•             V kategoriji "čas" je potrebno odleteti kar se da največ časa znotraj tekmovalnega področja.

•             V kategoriji "razdalja" mora tekmovalec preleteti čim daljšo razdaljo.

•             V kategoriji "hitrost" se meri povprečna horizontalna hitrost znotraj tekmovalnega področja. Najboljši je tisti katerega hitrost je najvišja.

REZULTATI DISCIPLIN 4-WAY

1.            Sky Dragons

2.            Prosti pad

3.            Angry Birds

PREDSTAVITEV DISCIPLIN 4-WAY

Državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih - 4way. Zelo popularna in tudi najbolj množična disciplina na tem prvenstvu. Ekipa je sestavljena iz petih članov, sestavljajo jo pa 4 tekmovalci, ki v prostem padu izvajajo skupinske like in snemalec, ki leti z njimi in jih snema. Snemalec je prav tako pomemben del ekipe, saj na podlagi njegovega posnetka sodniki pregledajo uspešnost izvedenih likov in preštejejo točke, ki jih je dosegla posamezna ekipa.

Disciplina de začne s skupinskim skokom iz letala z višine 3300 m. Državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih se je v AKMS odvijalo tudi lansko leto, letos pa na njem sodeluje 7 ekip.

Foto: Niko Časar

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.