https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dijaki iz Rakičana najboljši orači

13.09.2017 ob 8:30  

Na Ptuju je minuli konec tedna potekalo državno prvenstvo v oranju. Medtem ko sta med člani ponovno slavila ista kot lani, pa so med dijaki prevladovali šolarji z Biotehniške šole Rakičan.

Na Ptuju se je v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), Šolskega centra Ptuj ter Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj v soboto odvijalo že 61. državno tekmovanje oračev Slovenije in 23. državno tekmovanje biotehniških šol v oranju. Najboljši orači so se pomerili v oranju strnišča in ledine s tekmovalnimi plugi, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Državno tekmovanje je pod pokroviteljstvom mag. Dejana Židana, ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, potekalo v dveh kategorijah – v oranju s plugom krajnikom in z obračalnim plugom.

Lanska zmagovalca sta potrdila naslov najboljšega tudi letos – v oranju z obračalnim plugom je zmagal Igor Pate z Dolenjske, s plugom krajnikom pa Anton Filak iz Bele krajine. V tej kategoriji je drugo mesto osvojil Prekmurec Jože Zver, ki je na ledini bil celo boljši od Filaka, na strnišču pa je zaostal za Filakom in tako zasedel drugo mesto.

Ekipno so bili ponovno najboljši Belokranjci, drugo mesto je zasedla Dolenjska, tretje pa Posavje. Z zmago na lanskem državnem tekmovanju sta si Anton Filak in Igor Pate prislužila sodelovanje na 64. svetovnem tekmovanju, ki bo potekalo 1. in 2. decembra 2017 v Keniji.

Na 23. državnem tekmovanju dijakov biotehničnih šol pa je v kategoriji oranje s plugom krajnikom zmagala Romana Kumin z Biotehniške šole Rakičan, z obračalnim plugom pa se je najbolje odrezal Tilen Vogrinčič, prav tako z Biotehniške šole Rakičan. Tudi ekipno je bila najboljša Biotehniška šola Rakičan.

FOTO: solarakican.si

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2017 ob 21:08 traktor gost

      čestitke

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.