https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomgrad bo gradil Ikeo

12.09.2017 ob 14:40  

Švedski pohištveni velikan Ikea je izbral glavne izvajalce za izgradnjo trgovine kot tudi pripadajoče potrebne infrastrukture. Glavni izvajalec za trgovino in parkirišča bo murskosoboški Pomgrad.

Ponudbo za sodelovanja pri izgradnji Ikeine trgovine v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC je oddalo 30 slovenskih in šest evropskih gradbenih podjetij, Ikea je med njimi izbrala devet najboljših.

Foto: dezeen.com

Ikein trgovski center v Ljubljani bo gradilo devet izvajalcev. Pomgrad bo glavni izvajalec gradbenih del za trgovino in parkirišča, Kolektor Koling bo izvajalec za infrastrukturo in ceste, IMP za elektro inštalacije za trgovino, podjetje KM Instalacija pa za strojne in vodovodne inštalacije. Za dvigala in vertikalni transport bo zadolženo podjetje Elevatis/Kleeman, za geotermalna dela podjetje Filbis/Irgo, s sistemom za upravljanje gradnje bo upravljalo podjetje Metronic. Podjetje Fibernet Solar bo zadolženo za namestitev sončnih celic, podjetje Boyden pa poskrbelo za upravljanje gradnje in nadzor nad gradbiščem, pišejo Finance.

Foto: delo.si

Ikea sedaj potrebuje samo še pravnomočno okoljevarstveno soglasje. Agencija Republike Slovenije za okolje je sicer maja letos izdala soglasje, vendar se zdaj še urejajo dobrososedski odnosi, manjka pa še tudi del zemljišča. Z gradnjo bodo začeli, ko bo gradbeno dovoljenje pravnomočno in zaključili v 12 mesecih. Kdaj bo trgovina v Ljubljani odprta, v Ikei še ne želijo napovedovati, teoretično bi bilo možno, da bi jo odprli konec leta 2018.

Ikea bo v Ljubljani investirala 90 milijonov evrov, 17 milijonov od tega so porabili za zemljišča, vrednosti gradbenih del pa ne razkrivajo, poročajo Finance.


 

 

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.