https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V središču Murske Sobote živahno ob dnevu brez avtomobila

Murska Sobota, 15.09.2017 ob 14:30  

Ob današnjem Evropskem dnevu brez avtomobila, ki ga v sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti v Murski Soboti prireja Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, osnovnimi in srednjimi šolami ter številnimi organizacijami in društvi, potekajo številne aktivnosti.

Danes so do 18.00 ure zaprte ceste za promet s tovornimi vozili v središču Murske Sobote in sicer: Slovenska ulica, Trg Zmage, del ulice Štefana Kovača, Kardoševa ulica, Trubarjev drevored, Zvezna ulica, Kocljeva ulica in Ulica Staneta Rozmana.

Sodelujoči: Mestna uprava Mestne občine Murska Sobota, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Murska Sobota, Policija, Zveza Združenj Šoferjev in Avtomehanikov Slovenije, Avtobusni promet, Komunala JP, Pomurski ekološki center, Europe Direct Murska Sobota, srednje in osnovne šole, vrtci, Center za zdravje in razvoj, Slovenske železnice, strokovna javnost in občani.

- Na stojnici PEC in Europe Direct Murska Sobota je predstavljena dejavnost s področja varovanja okolja.
- Na stojnici Mestne uprave Mestne občine Murska Sobota je predstavljena kolesarska mreža Mestne občine Murska  Sobota in promocijsko gradivo Centra za zdravje in razvoj.

Aktivnosti na Slovenski ulici potekajo danes še od 15. - 17. ure
- kolesarjenje osnovnošolskih otrok v Rakičan (grad)
- tekmovanje v ulični košarki
- tek dijakov in igranje med dvema ognjema
- spretnostna in polžja vožnja kolesarjev osnovnih šol
- delavnice za otroke
- vožnja turističnega vlakca po mestnem središču za otroke iz vrtcev
- preizkus gorskih koles ter demonstracija vožnje po pripravljenem terenu
- MINI BAJK MARKET (trgovanje z rabljenimi kolesi)

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.