https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Ekonomski šoli v Murski Soboti govora o prometni varnosti

Murska Sobota, 19.09.2017 ob 10:00  

V ponedeljek, 18. septembra, je na Ekonomski šoli v Murski Soboti potekalo predavanje dr. Srečka Šteinerja, policijskega inšpektorja, na temo prometne varnosti. Predavanje je potekalo v okviru projekta "EDWARD", ki ga organizira Evropska mreža prometnih policij - Tispol, z namenom preprečevanja smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. 

Pomurski policisti so se pridružili projektu EDWARD (v ang. European Day without a Road Death), ki ga v okviru evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom in ob podpori Evropske komisije letos že drugo leto zapored organizirala Evropska mreža prometnih policiji – Tispol.

Policisti si namreč želijo, da na cestah ne bi bilo več smrtnih žrtev. Da pa bi to dosegli, si želijo, da bi vsi vozniki in drugi udeleženci v cestnem prometu, četudi zgolj za nekaj minut, postali in razmislili o tveganju in nevarnostih, ki so jim vsakodnevno izpostavljeni v prometu, o tveganju, ki ga morda sami predstavljajo za druge, in o tem, kako bi lahko to tveganje zmanjšali.

Verjamejo namreč, da lahko s projektom Edward pomembno prispevajo k nadaljnjemu zmanjševanju števila umrlih in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah. Iz statističnih podatkov izhaja, da so kritični meseci april (ko se spremeni vreme in se izboljšajo vozne razmere) ter julij, avgust in september (ko je povečan promet).

Različne aktivnosti, ki bodo potekale vse do 21. septembra, Policija izvaja skupaj z Ekonomsko šolo v Murski Soboti. Sodelujoči pri izvedbi projekta pa so: Policija, Ekonomska šola v Murski Soboti, Center varne vožnje Murska Sobota, Zavod Oranžna nit in Agencija za varnost prometa (AVP).

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.