https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Pred vrati je dvodnevni festival MIKK21

Murska Sobota, 20.09.2017 ob 10:30  

V torek, 19. septembra, je v MIKK-ovem klubskem prostoru v Murski Soboti, potekala tiskovna konferenca, kjer so Aleša Kovač, Vladimir Petković, Maja Škrbič ter Miha Lendvaj, predstavili prihajajoči festival MIKK21, ki bo obenem tudi osrednji dogodek v MIKK-u Murska Sobota v letu 2017. Festival MIKK21 pod sloganom "ŽE PA NIKKA?"se bo 22. in 23. septembra odvijal na Grajskem dvorišču v Murski Soboti.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota bo z dvodnevnim festivalom obeležil 21. obletnico delovanja. Rdeča nit festivala MIKK21 bo kvalitetna alternativna glasba, kje bo vsak obiskovalec našel nekaj zase.

Prvi dan festivala bo obarvan bolj hip hopersko, drugi dan pa bodo v ospredju bolj post rockovski in post punkerski kitarski zvoki.

"Festival je namenjen predvsem urbanemu, kreativnemu poslušalstvu, ki v glasbi ne išče le cenene in instant zabave. Želimo si, da bi festival v bodoče postal tradicionalen in kot tak se nam zdi zalo pomembna platforma za vzgajanje mlade in živahne alternativne scene v lokalnem okolju", je povedala Aleša Kovač, v. d. direktorica Mikka.

Festivalski urnik

Petek, 22. september, Grajsko dvorišče Murska Sobota:
19:00 - se odprejo vrata Grajskega dvorišča
21:00 - Mrkeči Zvoki (Slo)
22:30 - BeatMyth (Slo)
00:00 - Edo Maajka & Bend (BiH)
01:30 - Ule Nakova (Slo) – after 

V sklopu festivala bodo v petek ob 18. uri v Mikk-ovi galeriji Odprto obrobje odprli razstavo del Gregorja Purgaja. 

Kulinarično razvajanje

Na festivalu bo poskrbljeno tudi za kvalitetno kulinarično razvajanje, saj se bodo v petek, med 19.00 in 24.00, predstavili mladi kuharji, ki s svojo drugačnostjo na področju kulinarike izstopajo v slovenskem prostoru: Boštjan Lačen, ki trenutno deluje v Pivohramu Golar v Gornji Radgoni, Daniel Sukič, Kanadčan prekmurskih korenin iz Šunkarne Kodila, Borut Jovan, celjski kulinarični virtuoz in Leon Pintarič iz Gostilne Rajh. 

Sobota, 23. september, Grajsko dvorišče Murska Sobota:
21:00 - Inhibis (Slo)
22:30 - Žen (Cro)
00:00 - Repetitor (Srb)
01:30 - Madamdub & Selyak (Slo) – after

21:30 - Metal Klavnica XLVII znotraj klubskega prostora, na kateri nastopijo zasedbe Sear Bliss (HU), Necrovile (RO) in Moshead (SLO).

Isti dan bodo na Grajski ploščadi potekale še kreativne delavnice.

Šunkarna in Gourmet Kodila bo v soboto, med 19.00 in 24.00, postregla z odličnimi burgerji in vegetarijanskimi zvitki.

Pivovarna BEVOG je letos poskrbela, da se bo na festivalu v čast obeležitve 21. obletnice, lahko pilo prav posebno craft pivo, zvarjeno ekskluzivno za MIKK21, katerega so poimenovali PANIKKa in bo Mikkovo festivalsko pivo. Celostno podobo designa pločevinke je prispeval umetnik Gregor Purgaj.

Vstopnina znaša 5 evrov na dan, festivalska vstopnica pa stane 8 evrov. Vstopnice so v prodaji v MIKK-ovi kavarni. Prodajale pa se bodo tudi kratke majice po 6 evrov. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.