https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nič več policijskih dražb najdenih predmetov

25.09.2017 ob 9:00  

V kolikor ste želeli na policijski dražbi ugodno priti do kolesa, mopeda ali kakšne druge stvari, to odslej ne bo več možno. Javne dražbe najdenih predmetov bo po novem, v skaldu s spremenjenim pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi, namesto policije izvajal FURS. Prva dražba na novi lokaciji bo v začetku oktobra.

Na FURSU pojasnjujejo, da bo postopek javne dražbe za udeležence zelo enostaven, saj se bo vse urejalo na samem prizorišču dražbe. Najmanj eno uro pred začetkom prodaje se bodo morali potencialni kupci registrirati oziroma izkazati svojo identiteto z osebnim dokumentom. Najboljši ponudnik bo lahko kupljeno stvar prevzel takoj, ko bo kupnino poravnal v gotovini ali s plačilno kreditno kartico.

Na dražbi bodo ponudili predmete, ki jih najditelji prinesejo na policijo, v enem letu pa ne najdejo njihovega lastnika oz. se ta ne javi. Če po tem obdobju najditelj ne želi pridobiti lastninske pravice, se predmet šteje za opuščenega in postane last države. FURS takšne predmete proda, izkupiček od prodaje pa gre v državni proračun. Doslej je bila za takšne javne dražbe pristojna policija, v skladu s konec leta 2015 spremenjenim pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa jih bo odslej izvajala finančna uprava.

Prva dražba bo 7. oktobra ob 10. uri pred stavbo Generalnega finančnega urada na Šmartinski cesti 55 v Ljubljani.  Kupiti bo možno 37 moških, ženskih in otroških koles, kolo z motorjem, fotoaparat, slušalke, otroški voziček za dvojčke in še nekaj drugih predmetov, poroča STA. Natančen seznam predmetov s fotografijami je objavljen na spletni strani Fursa, ogled pa bo možen dve uri pred samo javno dražbo, torej 7. oktobra od 8. do 10. ure.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2017 ob 21:05 šalabajzer gost

      Rešimo državo, kradimo kolesa, prijavimo to kot najdeno. Kupci naj pridejo z drugega konca Slovenije, proračun naj se polni. Novi moto ukradeno - rešitveno!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.