https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Murski Soboti so se srečali mladinski pisatelji

Murska Sobota, 25.09.2017 ob 11:30  

V Murski Soboti je od četrtka, 21. septembra, do sobote, 23. septembra, potekalo že 22. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, ki ga je organiziralo Društvo za humanistična vprašanja ARGO. 

Oko besede je literarni festival. Vseslovensko srečanje akterjev slovenske mladinske književnosti, ki pišejo za otroke in mlade, literarnih strokovnjakov, ki preučujejo mladinsko književnost, knjižničarjev, ki skrbijo za njeno posredovanje naslovnikom, in založnikov, ki jo izdajajo. Festival od leta 1995 tradicionalno poteka v Murski Soboti, na njem pa se podeljuje osrednja slovenska nagrada za mladinsko književnost – večernica.

Foto: murska-sobota.si

Po odprtju festivala v Hotelu Zvezda je prireditev potekala v Gledališču Park, kjer je bila podeljena že 21. večernica, prestižna nagrada za najboljše slovensko mladinsko literarno delo preteklega leta. Letos jo je tokrat že tretjič prejel Peter Svetina, za pesniško zbirko Molitvice s stopnic. V imenu Mestne občine Murska Sobota je nagrajencu čestital podžupan Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj.

V okviru srečanja je potekala tudi avtorsko-založniška tržnica, s katero želijo organizatorji prispevati k zbliževanju interesov avtorjev in založnikov mladinske književnosti. Na pomurskih osnovnih in srednjih šolah pa so potekali tradicionalni obiski pisateljev.

 

 

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.