https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Križevcih kmalu Park doživetij

Križevci pri Ljutomeru, 27.09.2017 ob 7:00  

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je včeraj, 26.septembra 2017, v prostorih občine Križevci podpisal pogodbo za izvedbo projekta Park doživetij, z izbranim izvajalcem, gospodarsko družbo Nograd d.o.o.iz Hotize. Nadzor nad deli bo vršila gospodarska družba ZEU d.o.o. iz Murske Sobote.

Stanislav Marič (ZEU d.o.o.), župan mag. Branko Belec, Ciril Štesl (Nograd d.o.o.)

Projekt je sofinanciran v višini 62.912.04 EUR

V okviru projekta, katerega pogodbena vrednost znaša 215.981,86 EUR in za katerega je občina Križevci prejela s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja odločbo o pravici do dodelitve sredstev v višini 62.912,04 EUR, se bo uredil “Park doživetij Križevci”, ki se bo nahajal za gostiščem Zorko v Borecih, južno od obstoječega športnega parka. Razlika sredstev do pogodbene vrednosti se bo zagotovila iz občinskega proračuna.

Z deli se bo pričelo v prihodnjih dneh, zaključena pa morajo biti do konca marca.

Kaj bo Park doživetij ponujal?

Izbrani izvajalec Nograd d.o.o bo skupaj s partnerjem v skupni ponudbi Vojcles, Grabeništvo in montaža Vojko Hodošček s.p. iz Murske Sobote zgradil rekreativni park v naravnem okolju, ki bo vseboval različno urbano opremo za mehko obliko rekreacije, sprostitve, igre in za učne namene.

Celostna ureditev obstoječega gozda v t.i. gozd doživetij bo spodbujala medgeneracijsko druženje in omogočala doživetje za telo in dušo, tako za rekreativce kot za profesionalne uporabnike.

Vzdolž nove osrednje krožne rekreacijske poti bodo uredili večnamenske programske sklope kot so Pot izzivov, Čutna pot, Pot ravnotežja, Učna točka – Skok v daljino, Slackline poligon, Gozdni avditorij in Vodno igrišče… Montirali bodo naprave za krepitev motoričnih spretnosti, telesno koordinacijo in različnih mišičnih skupin ter taktilnega zaznavanja. Uredili bodo tudi parkirišče, za vse obiskovalce.

V naslednjh letih želijo Park doživetij še razširiti

V kolikor bodo uspešni na razpisih, bodo na severno-vzhodnem delu gozdnega zemljišča uredili še doživljajsko Gozdno otroško igrišče, v skupni površini cca. 1500 m2. Nameščena igrala (mreža za plezanje, mini gradbišče, nihalo,žičnica, plezalni steber…) bodo spodbujala otrokovo gibanje, domišljijo, krepila motorične spretnosti ter koordinacijo.

Za izvajanje učnih vsebin s poudarkom na spoznavanju avtohtone drevnine Prlekije, gozdnega ekosistema in ekosistemskih storitev, pa se bodo v gozdu nahajale tudi učne točke kot so Gozdna učilnica, Skok v daljino, Gozdni ksilofon, Gozdni telefon in bivališča za koristne organizme (ptičja valilnica, gnezdilnica za veverico, bivališče za netopirja in ježa). Poskrbeti želijo tudi za rekreativce z garderobnimi prostori, uredili pa bi tudi bližnjo jezero - kamešnico.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2017 ob 17:22 gost

      Kako to, da magistre Kosove ni zraven? PROTESTIRAM!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.