https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srebrna priznanja za inovativnost tudi v roke Pomurcem

28.09.2017 ob 8:01  

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) včeraj že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Srebrni priznanji sta prejeli dve pomurski podjetji, in sicer Roto ter Sastela, posrebrelo pa je tudi podjetje Stork s sedežem v Mariboru, ki pa je prav tako v lasti Pomurcev.


12 zlatih, 1 posebno priznanje in 25 srebrnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Da je Slovenija dežela inovatorjev, potrjujejo tudi podatki. Na lestvici Innovation Union Scoreboard 2017 zaseda mesto v drugi skupini tako imenovanih »močnih inovatorjev«. Relativne konkurenčne prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU so v človeških virih, v investicijah podjetij v raziskave in razvoj ter v poslovnem okolju, prijaznem do inovativnosti. Po indeksu svetovne kreativnosti smo  Slovenci osmi najbolj talentiran narod na svetu, pri tehnološkem indeksu pa smo v prvi petini najuspešnejših držav.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Samo letos se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 38 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti - Lekova nova, otrokom prijazna oblika antibiotika.

ZLATO PRIZNANJE so prejeli  Aereform s simulatorjem za osnovno šolanje pilotov z VR očali, BSH Hišni aparati Nazarje za kuhinjski aparat OptiMUM , CETIS za vezavo polikarbonatne podatkovne strani v e-potni list, Danfoss Trata za NovoCon - pametni hidronski pogon za HVAC sisteme, Elan za zložljive turne smuči, ETI Izlake za razvoj tehnologije za izdelavo in obdelavo termostatskih elementov, Gorenje za DW30 Nova generacija pomivalnih strojev – SmartFlex, Iskraemeco s Platformo pametnega električnega števca, KRKA Novo mesto za izboljšavo procesa izdelave zdravilne učinkovine kandesartan cileksetil, Ledinek Engineering s sistemom za aktivno plavajoče skobljanje s kontinuirano simetrično porazdelitvijo odvzemov na osnovi zvezne zaznave stranskih krivulj obdelovanca, Lek farmacevtska družba Razvojni center Slovenija za izdelek Nova, otrokom prijazna oblika antibiotika ter SIJ Acroni, Razvojni center Jesenice za razvoj procesne poti izločevalno utrjenega nerjavnega jekla lastne blagovne znamke SINOXX 4542.

POSEBNO PRIZNANJE ZA MLADO PODJETJE je prejelo podjetje Knez David InDavidual s. p., Zagorje ob Savi za elastično vezalko z rinčico.

SREBRNO PRIZNANJE je šlo v roke 25 inovacijam, med drugim dvema pomurskima, in sicer Roto Group za kajak za morje Buran 488 ter podetje Sastela d. o. o., IT Pharma d. o. o. za terminal za naročanje tort za vse priložnosti.

Srebrno priznanje je šlo tudi v roke podjetje Stork, ki je sicer registrirano v Mariboru, lastnika pa sta Pomurca. Priznanje so prejeli za postopek za industrijsko izdelavo ene ali več komponent sladoleda z dodatki sadja oziroma sadne kaše in sadnih sladkorjev 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.