https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Se bo socialna pomoč z novim letom občutneje povečala?

29.09.2017 ob 12:30  

Poslanci Levice so včeraj na vlado naslovili pisno zahtevo, po kateri naj bi se s 1. januarjem socialna pomoč s trenutnih 298 evrov dvigila na 385 evrov. Pojasnjujejo, da naj bi ta znesek predstavljal statistično mejo za golo preživetje.

Poslanec Miha Kordiš je na včerajšnji tiskovni konferenci poudaril, da bi z dvigom pomagali socialno ogroženim, ki nimajo otrok in ne morejo računati na družinske prejemke. Predvsem pa bi na tak način radi pomagali mladim do 26. leta starosti, ki nimajo svojega stanovanja, zaradi česar so prisiljeni živeti doma, s tem pa so upravičeni do zgolj 70 odstotkov socialne pomoči, poroča RTV SLO.

Dvig socialne pomoči predlagajo tudi zato, ker v Levici predvidevajo, da bo ministrstvo za finance predlagalo nadaljevanje politike varčevanja pri delavskih razredih. V stranki zahtevajo, da se vsakemu prebivalcu Slovenije zagotovi dostojno življenje: »Socialni prejemki morajo kriti vsaj minimalne stroške in odpravljati absolutno revščino, vlada in kapital pa naj si delovno silo zagotovita s tem, da povišata plače.«

Foto: Wikipedia

Dodatna sredstva za ta predlog bi bilo tako treba zagotoviti že v proračunu za prihodnje leto, ki ga bo državni zbor obravnaval oktobra.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2017 ob 14:11 mira gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2017 ob 16:38 Sašo gost

      Sramota, vsakemu ki si po enem letu ne najde službo bi morali ukiniti socialno pomoč : Na socialni so prijavljeni taki ki še nikoli niso delali, s to socialno podporo postavljajo pogoje za novo naseljevanje onih od doli, kjer mož dela, žena pa pobira lepo socialno podporo. Sramota . Lenuh ki bo na socialni bo dobil skoraj toliko podpore kot ima moja mama pokojnine za 40 let DELA ! Invalid bo imel potem takem manjšo pokojnino od te socialne pomoči. !Na bruhanje mi greste, podporniki lenobe in paraziti državnega denarja.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2017 ob 16:40 gost

        te pa ti vsem nam zriktaj dobre službe, da bo primerna plača pa noben nebo proso socialne pomoči ne da samo grdo pišeš o tistih ki nimajo službe oz vsak ne more dobit delo če nima koga poznanega v firmi pa tudi če maš ti nočejo pomagati, da bi pomagal do kake službe, ker že dolgo velja da vsak samo svoje ožje člane pa kolege rikta v firme, kjer pač delajo. lp

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2017 ob 16:50 gost

      Ja,če se poveča sociala za nedelo pol se bodo povečali prispevki za delavce ,stem manjša plača .Kateri dobivajo socialo naj grejo čistit jarke,okolico ali kaka druga dela na občini.Naj si zaslužijo to plačilo..

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2017 ob 18:00 gost

      V Sloveniji bi lahko vsi lepo ziveli, tudi socialne bi lahko se bile visje in tudi delavske place bi lahko bile temu primerne. Slovenijo so dobesdno izropali, noben na visjem polozaju se ni odgovarjal s svojim premozenjem, zato je kriza, ne pa dvig socialne pomoci!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.09.2017 ob 10:34 upokojenec gost

      V desetih letih se mi je pokojnina povečala za 20 EUR . Lenuhom in ciganom pa v tem času za 200 EUR. Samo tako naprej!?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.09.2017 ob 10:44 gost

      Ja Sašo, od kod pa naj potem levica komunajzerska dobi volivce, če ne na tak način, saj jih še pes ne povoha več, rešitev so jim Romi, begunci in ostali migranti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.09.2017 ob 11:50 gost

      cigani so največji prejemniki socijalne pomoči in država je ciganska mi moremo za minimalca hodit delat oni pa doma sedijo pa vsak mesec izredne pomoči dobijo in karitas jim pomaga ite vptašat na zavod za zaposlovanje kolko ciganov dela pa boste dobili odgovor en cigan mi je pravi ka mi pavri sa njih delamo ka oni lejko uživajo ukinit socijalno podporo nej ka jo hočejo zvišat na 400€ kdo bo potem delal nihče

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.09.2017 ob 12:01 gost

      Stokrat povedano, da so te socialne premajhne za normalno zivljenje in tukaj romi niso nic krivi! Za nizke place so odgovorni nesposobni direktori in sindikati, ki ne naredijo nic za delavca. Gospodarska rast se veca, kaj imajo od tega delavci in komu pol gre ta denar! Firme poslujejo z dobicki, ki jih ustvarijo delavci, pa niti bozicnic in dobicka ene firme ne dajo delavcu! Socialne so kaksne so, ampak nekdo bo moral nekaj okrenit, da bodo delavske place temu primerne, pol bodo bogati se bol bogato!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.09.2017 ob 18:30 gost

      zagen gost pa te mi povej ka tak zagovarjaš cigane ka so nej nič krivi normalno da niso saj pa cigane nebo nišče vzel delat edino ka lejko delajo je jarke pucat in ceste pucat ali pa si ji ti domo pelaj njih

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.09.2017 ob 18:59 živela sociala gost

      gostu ena in dva: pizda vama materina, kaj pa ko bi rad delal, delal sem 33 let brez bolniške, nasloviš 50 prošenj na delodajalce (najmanj 14), pa te ne zaposlijo, ker preveč veš, zaposlijo pa svoje prijatelje, ki zapuščajo delo (imajo posel), pa jih ta drugi delodajalec zaposli, ker so družinski prijatelji, da mu jebem mater cigansko kapitalističko!!!! Tk treba delodajalcem, da bi slabim lopovskim država še nabila davek, da bi dobili tisti, ki so pred penzijo, pa jih ti isti delodajalci drkajo, poscanci eni brezobzirni

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.09.2017 ob 19:25 Delodajalec gost

        Glede na tvoj besedni zaklad ni čudno, da ne dobiš službe. Pa še sam si ugotovil, da preveč veš!?!?!? A ni delodajalec tisti, ki bo povedal kaj in koliko veš. Takšnega kretena kot si ti, jaz tudi ne bi zaposlil. Modrijo lahko zganjaš doma na sociali!

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.10.2017 ob 1:07 Pištek gost

      Levica ima moj glas. So edini, ki se zavzemajo za malega človeka. Če kapitalisti ne bi bili tako pohlepni bi lahko več ljudi imelo delo in normalne plače.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.10.2017 ob 22:00 gost

      niso samo romi na socialni ker so tudi neromi na socalni

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.