https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Alen Nemec predstavil svoj roman Mečevalec

Murska Sobota, 30.09.2017 ob 9:00  

V petek, 29. septembra, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekala predstavitev romana Mečevalec, katerega avtor je 26-letni Alen Nemec iz Murske Sobote. Prvi del fantazijske trilogije o Mečevalcu nosi naslov Vstajenje Mečevalca. Gre za fantazijski roman o kraljestvih, gradovih, mečevalcih, spletkah in ljudeh v Zeleni deželi. 

V času, ko po svetu vlada prava mala »norija« zaradi zelo priljubljene serije "Game of Thrones", je pri nas izšla knjiga, ki prav tako govori o svetu gradov, kraljestev in vitezov.

»Vse skupaj se je začelo povsem brez načrtovanja. Sem človek, ki ima precej domišljije in nekega dne se mi je v glavi odvrtel neki prizor, ki sem ga povsem brez razloga tudi zapisal v računalnik. Ta prizor, ki v knjigi dejansko služi kot pismo je nekje na sredini celotnega dogajanja. Roman sem tako začel pisati na sredini in ne začetku, lahko bi dejali narobe svet,« se pošali Alen, ki je »usodne« besede prvič zapisal v sredini leta 2013.

 

"Obstaja Zelena dežela, kjer bivajo takšne in drugačne postave, bitja in mnogotere skrivnosti. Onstran meja se v kraljestvih bije bitka za življenje in smrt, v kateri ni milosti za nikogar. Ljudje se na gradovih ženejo k svojim vsakodnevnim opravilom in se prav nič ne zmenijo za dogajanje izven varnih zidov. Še najmanj za zgodbe o neustrašnih mečevalcih in mitih, povezanih z njimi. A slej ko prej jih bo usoda doletela in takrat se bodo morali z njo spopasti. Pa naj bo še tako negotova", je povedal Alen Nemec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Trahkce
      01.10.2017 ob 13:46 Trahkce

      Fajn. Tudi san man željo napisati kaj...ampak zaenkrat ostaja pri želji....kakšne konkretne misli, zamisli še nega...čakam ta “aha moment” :)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.