https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radencih obeležili svetovni dan srca

Radenci, 01.10.2017 ob 7:00  

V petek, 29.septembra, so v Radencih z družabno-rekreacijskim dogodkom obeležili svetovni dan srca, ki so ga poimenovali “Delam s srcem".

Vse aktivnosti je Zdravilišče Radenci, ki letos obeležuje 135. obletnico, pripravilo v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, zdravstveno zavarovalnico Vzajemna, Društvom upokojenci ter Zavodom za turizem in šport Radenci. Številne obiskovalce so nagovorili direktorica Zdravilišča Radenci Vesna Maučec, direktor Poslovalnice Zavarovalnice Vzajemna v Murski Soboti Roman Buzeti, direktor Območne enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje v Murski Soboti Ivan Tibaut in župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

Na prireditvenem prostoru so potekale številne rekreativne aktivnosti: medgeneracijski pohod, otroške delavnice, brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi, Vzajemkova dežela zdravja, na stojnicah pa je bilo zaslediti zdravo in bogato ponudbo domačih izdelkov.

Medgeneracijski pohod se je začel ob 16. uri pri Zdravilišču Radenci, vodil pa je čez Radence do živalskega vrta SIKALU ZOO, kjer so si lahko ogledali več kot 60 vrst živali, nazaj na začetno točno pa jih je odpeljal turistični vlakec. 

Na ta način je Zdravilišče Radenci vsem ob svoji 135-obletnici zdravilišča podarila 135 minut za zdravo srce.  Vsem sodelujočim, ki so zbrali 135 minut, je Zdravilišče Radenci podarilo kupon za brezplačnih 180 minut kopanja v Zdravilišču Radenci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.