https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Vinariumu slovesno pričakali 200.000 obiskovalca

Lendava, 01.10.2017 ob 8:30  

Dobri dve leti po tistem, ko so na razglednem stolpu Vinarium slovesno prerezali otvoritveni trak, so na najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji pričakali že 200.000. obiskovalca.

 

Srečnež, katerega vstopnica je bila prodana kot 200.000., je Bojan Gojkošek iz Maribora, ki se je na sončno soboto z družino odločil obiskati stolp. Kot je povedal Gojkošek, so se na stolp tokrat povzpeli prvič, ob tem pa je družina izrazila navdušenje nad atrakcijo, ki ponuja razglede v štiri evropske države. Kot so povedali, se bodo na stolp zagotovo še vrnili, saj jim je všač tako pokrajina, kot tudi gostoljublje in kulinarika.

Turistična zveza Lendava vabi je v sklopu pričakovanja jubilejnega obiskovalca pripravila tudi manjšo slovesnost s kulturnim programom, ki je še dodatno popestril vzdušje ob stolpu. Obiskovalci so ta dan lahko uživali tudi v bogati kulinariki, med katerimi niso manjkali bograč, langaš in lokalna vina.

»Veseli smo tega uspeha, saj 200.000. obiskovalcev  pomeni precej večji obisk, kot smo ga načrtovali na začetku. Ko smo v prvem letu dosegli dobrih 90 tisoč obiskovalcev, so se naše ambicije seveda povečale. In današnji dogodek pomeni, da smo imeli prav. S tokratnim mejnikom je rast obiska v zadnjem letu na ravni desetih odstotkov, kar se mi zdi primerno, saj lahko temu na najbolj naraven način sledi tudi dodatna ponudba in lokalna infrastruktura,« je po sprejemu jubilejnega obiskovalca povedal mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava.

Stolp Vinarium Lendava s tem ostaja en izmed najbolj obiskanih slovenskih turističnih objektov, kar je ob svojem tokratnem obisku potrdil tudi mag. Marjan Hribar, član svetovne turistične organizacije in direktor Kompas Austria. V Avstrijo bo z družino potoval tudi tokratni srečni obiskovalec, ki je z darilnim bonom prejel nočitev z zajtrkom za dve osebi v štirizvezdičnem hotelu na Dunaju. Prav tako pa se je razveselil nočitve s kopanjem v Termah Lendava, ogleda razstave Salvadorja Dalija na lendavskem gradu ter ogleda Muzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva in Sinagoge Lendava. Po okrepčilu z bogračem se bodo lahko še enkrat povzpeli na 53,5 metra visok Vinarium, ki ga bodo zaključili še z degustacijo vina in domačim štrudljem v Hiši vina Cuk.

Janez Somi, predsednik Turistične zveze Lendava vabi, nam je na koncu še zaupal, da skorajda ni države, iz katere ne bi bilo obiskovalca na lendavskem stolpu, ki ga domačini radi poimenujejo tudi pomurski Eifflov stolp. Njegovo vrednost na najboljši možen način poudarja tudi Slovenska turistična organizacija, ki je lendavski Občini za projekt stolpa Vinarium leta 2016 podelila priznanje Sejalec, ki ga namenijo najbolj inovativnim in kreativnim turističnim proizvodom v posameznem letu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.