https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Parcelo pri soboški južni vpadnici kupila Avto Krka iz Ljubljane

13.10.2017 ob 9:15  

Kupec, 8.105 kvadratnih metrov velikega zemljišča, kjer se na jugozahodu Murske Sobote začenja južna obvoznica, je podjetje Avto Krka iz Ljubljane.

Zemljišče leži vzporedno s kanalom med Kološevo ulico in južno vpadnico v Mursko Soboto oziroma Tomšičevo ulico. 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Kot smo že poročali, gre pa za zemljišče, ki se je prodajalo v stečajnem postopku Agroservisa. Kot navaja pomurje.si je bila Avto Krka edini kupec, ki je bil za zemljišče pripravljen plačati skupaj z davkom 259.616 evrov oziroma 32 evrov za kvadratni meter.  

Območje, v katerem leži zemljišč, trenutno še nima podrobnega prostorskega načrta (OPPN), brez katerega pa ni mogoče pridobiti gradbenega dovoljenja. Glede na oznako CU gre po občinskem prostorskem načrtu za območje, ki je namenjeno nastajanju nekega novega mestnega jedra s stanovanjsko gradnjo in pripadajočimi funkcijami.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.