https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V MIKK-ovi galeriji tokrat razstavlja Lucijan Prelog

Murska Sobota, 14.10.2017 ob 7:00  

V MIKK-ovi galeriji Odprto obrobje so včeraj odprli razstavo del Lucijana Preloga z naslovom Collisions.

 

V MIKK-ovi galeriji Odprto Obrobje se tokrat predstavlja Lucijan Prelog. Akademski slikar iz pomurskega okolja je postavil na ogled dela katerih bistvo je preplet digitalnega in analognega. Skupna sta pozicija organskega in tehnološkega. Osnova iz katere Lucijan izhaja pa je vselej piksel, sestavni del likov, ki jih črpa iz zbranega spektra video iger (Zelda, Mega Man, Monkey Island…). Lucijan uporablja te like kot pogled na lastno identiteto in skuša prikazati tehnologijo kot vsiljivca, ki poseduje rušilno apokaliptično moč.

Lucijan Prelog živi in ustvarja v Leipzigu v Nemčiji, kjer deluje na področju umetnosti, glasbe in oblikovanja.

MIKKov Atelje »Odprto obrobje« generira različne pristope vizualne umetnosti in daje organsko platformo svobodnemu izražanju, enakopravnosti, aktivnemu upiranju neoliberalizmu, in globalizacijski vsenavzočnosti, ter hkrati omogoča predstavitev umetniških del nastalih na kratkih trodnevnih rezidencah. Odprto Obrobje predstavlja v preurejeni MIKK-ovi Mali galeriji mlade avtorje, ki avtonomno raziskujejo lastno kreativnost, razvijajo kritično mišljenje, razstavljajo lastne stvaritve, prirejajo različne delavnice, predavanja ali performanse. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.