https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru so se predstavili mladi konji kasači

Ljutomer, 16.10.2017 ob 11:40  

Na Hipodromu v Ljutomeru je včeraj, 15.oktobra, potekala tretja razstava enoletnih konjev kasačev.

Komisijo, ki je ocenjevala žrebeta, so sestavljali docent dr. Matjaž Mesarič (strokovni vodja v konjereji), Ivan Košak (dolgoletni rejec kasaških konj iz okolice Šentjerneja) in Andrej Ledinšek (rejec kasaških konj).

 

Na razstavi se je predstavilo 20 žrebet iz celotne Slovenije. Kot je povedal docent dr. Matjaž Mesarič, je bilo prvih pet točkovno zelo izenačenih, ob tem pa je pohvalil letošnjo kvaliteto, negovanost in pripravljenost enoletnikov na razstavo, ki je napram lanskemu letu boljša, pa tudi številčno jih je bilo letos več. Ocenjevali so pasemski tip, telesno gradnjo in fundament, zamah, izdatnost in pa elastičnost hodov, splošni vtis in poreklo. 

Najbolje so ocenili žrebico Dolly Dagger (rejec Darja T. Dolinšek,Grosuplje), ki jo po mnenju ocenjevalcev dodatno odlikuje izredna zrelost. Enako število točk je sicer prejel tudi drugouvrščeni žrebec Maugli (rejec Jože Sagaj, Križevci pri Ljuomeru), na tretjem mestu pa je pristala žrebica Istra KP, ki jo odlikuje izredno dobra telesna gradnja in pa fundament.

Vrstni red najbolje ocenjenih:

1. Dolly Dagger (rejec Darja T. Dolinšek, Grosuplje)

2. Maugli ( rejec Jože Sagaj, Križevci pri Ljuomeru)

3. Istra KP (rejec Kaja Predan, Orehova vas)

4. Varele HB (rejec Janez Košak , Šentjernej)

5. Finejša S (Branko Slana, Sveti Jurij ob Ščavnici)

 

 Več fotograij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.