https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: 40 let Društva kmetic Križevci-Veržej

Križevci pri Ljutomeru, 17.10.2017 ob 9:30  

Društvo kmetic Križevci – Veržej, ki šteje okoli 100 članic, je s slavnostno prireditvijo obeležilo 40. obletnico svojega obstoja.


Pred 40 leti je bilo v Križevcih pri Ljutomeru ustanovljeno Društvo kmetic, v začetku kot Aktiv kmečkih žena. Na svetovni dan kmetic, 15 oktobra, so v prostorih Kulturnega doma Križevci pripravile slavnostno prireditev ob svoji 40 letnici obstoja. Pred polno dvorano se je predstavil Gorenjski oktet z Melanijo Markovič, po glasbenem delu pa so podelili priznanja zaslužnim članicam.

Prireditev sta spremljala tudi župana obeh občin, mag. Branko Belec in Slavko Petovar, ki sta s strani društva prejela zahvalo za dolgoletno uspešno sodelovanje in finančno podporo društva. Sama sta ob tej posebni obletnici čestitala za dobro in uspešno delo in podelila županova priznanja.

Društvo se lahko pohvali s številnimi dosežki, med drugim so med njimi tri članice, ki so se potegovale za naziv Kmetica leta in tri članice, ki so tekmovale za naziv Mlade kmetice leta. Osvojile so številna posebna in zlata priznanja. Še posebej so ponosne na prleško tunko, ki so jo leta 2005 zaščitile na nivoju Slovenije in v letu 2010 pridobile evropsko zaščito. Letos so izdale zbornik z naslovom Spomini na prvih 40 let, v katerem se predstavljajo s svojimi uspehi ter drugimi zanimivimi dogodki.

Predsednica Društva kmetic Križevci - Veržej Majda Markovič, predsednica Zveze kmetic Irena Ule, svetovalka za dom in družino Frančka Lebarič in podpredsednica društva kmetic Križevci – Veržej Diana Gaberc so podelile priznanja in nagrade. Zahvale so prejele vse bivše predsednice društva Jelica Jelen, Marica Špindler in Anica Osterc ter odbornice Jožefa Farkaš, Greta Ivajnšček, Marija Osterc in Milena Ros. Posebna zahvala je šla v roke njihovi blagajničarki Ani Colnarič.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2017 ob 12:39 Križevci - Veržej gost

      ČESTITKE !!!! Pridne ženske. Še veliko uspehov vam želimo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.