https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ob literarnem večeru otvorili razstavo Tatjane Bogdan

Lendava, 19.10.2017 ob 7:30  

Zveza kulturnih društev Lendava je včeraj v svojih prostorih pripravila 39. Literarni večer na temo Jesenska melanholija, Predstavljamo vam…knjigo ter Miti in legende o Lendavi. Ob tem so otvorili tudi razstavo fotografij Tatjane Bogdan.


39. literarni večer so omogočili Zveza kulturnih društev Lendava, Kulturno društvo Lendava in Madžarska samoupravna narodna skupnost Občine Lendava, ki je letos financirali vse fotografije in okvirje, ki so sedaj v lasti Kulturnega društva Lendava. 

Tatjanina 3. samostojna fotografska razstava je tokrat  na temo " Pompeji - Unesc - ova svetovna dediščina ". Pompeji ležijo ob Neapeljskem zalivu v sosednji Italiji. Gre za izkopanine starega Rimskega mesta, ki ga je leta 79 uničil vulkan Vezuv. Ob odkritju zakopanega mesta so začeli z izkopavanjem in odkrili ogromno ostankov, ki so vidni danes. Pompeji so bili bogato mesto s toplicami, amfiteatrom, tržnico…

Prireditev so popestrili Madžarski ljudski pevci iz Kulturnega društva "Zarja " Gaberje.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.