https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Krajevni skupnosti Pušča dokončan kanalizacijski sistem

Pušča, 25.10.2017 ob 12:32  

Mestna občina Murska Sobota v teh dneh zaključuje naložbo v kanalizacijski sistem v krajevni skupnosti Pušča, za katero je pridobila sredstva Republike Slovenije iz naslova razpisa za ureditev infrastrukture v romskih naseljih.


Mestna občina Murska Sobota je 22.6.2017 z družbo Pomgrad Murska Sobota podpisala pogodbo za izgradnjo kanalizacije na Pušči – III. faza. Izvajalec je z deli končal v 80 dnevnem pogodbenem roku, včeraj je bil izveden tehnični pregled, v sorazmerno kratkem času bo pridobljeno tudi uporabno dovoljenje.

Pogodbena vrednost del je znašala 165.786,00 €. Zgrajeno je bilo 820 m fekalne kanalizacije tako, da bo sedaj v celotnem naselju Pušča možno priključevanje na kanalizacijo (sami priključki posameznih gospodinjstev na kanalizacijski sistem v investicijo niso zajeti). Vsi občani v naselju, ki doslej niso imeli možnosti priključitve, se bodo lahko priključili na kanalizacijski sistem takoj po plačilu komunalnega prispevka.

V sklopu investicije je bilo asfaltirano tudi 280 m ceste, na kateri je bila urejena meteorna odvodnja s ponikanjem, cestna razsvetljava in površine za pešce.

Investicijo je sofinancirala Republika Slovenija, v višini 152.562,00 € iz naslova razpisa za ureditev infrastrukture v romskih naseljih, občina je prispevala strošek DDV-ja, ki v danem primeru znaša 13.224,00 €.

Zadovoljstvo zaradi dokončanja naložbe je izrazil tudi romski svetnik Darko Rudaš, ki si je tudi sam zelo prizadeval za pridobitev omenjenih sredstev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2017 ob 15:48 paver gost

      Ja njim se more vse napraviti ovači to tožili državo .Mro pele

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2017 ob 20:20 paver gost

      država jih podpira te lenuhe črne nočejo delat in samo kradejo in če njim praviš da so romi oni pravijo ka so (cigani) nej hromi in velke podpore dobivlejo na račun nas delavceh ki za to golazem delamo

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2017 ob 23:09 Čondraš gost

      Pa to ti je biznis..zdaj jim pa naj še ministrstvo za okolje in prostor plača komunalno takso, ministrstvo za fekalije pa potem položnice za komunalne storitve...ni čudno da je rudaš zadovoljen..meni bi s etudi smejalo če bi mi drugi vse naredili, zastonj..v tej državi je najslabše biti...Slovenec .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.10.2017 ob 23:47 gost

      se mi zdi da nna vasi meščani morajo sami nekaj prispevati

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2017 ob 1:19 gost-lajči gost

      lepo da ima zdaj celotno naselje dokončano kanalizacijo ,samo škoda da se romi cist malo priklapljajo na kanalizacijsko omrežje,naj nihče si naj nemisli da bo zastonj priklopljen,rom gor rom dol plačati mora, ko cigana enkrat naučiš in mu daš nekaj zastonj na drugi dan bi vsi cigani imeli priklope radi zastonj,,,,,kot krajan veščice se vozim vsak dan v službo preko pušče in sem videl da je res vse končano ,nekateri še v m.soboti nimajo kanalizacije narejene do konca in v nekateri vaseh ki smo pod občino Pušča pa ima vse končano , nisem jim faš vendar naj svoje obveznosti in dolžnosti naj tudi oni plačujejo ne pa da vse čakajo od države in od občine

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.10.2017 ob 6:35 gost

      Koliko so pa prispevali romi sami?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.10.2017 ob 6:40 gost

      Draga levičarska demokracija (država), s čim so si romi zaslužili, da imajo vse zastonj???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.10.2017 ob 7:04 gost

      No lepo, istočasno so pa v evang. cerkvi v Moravskih Toplicah zbirali donacije pomoči potrebni osebi. Zdravim in mladim romom vse zastonj in bajne podpore,... za invalide pa "zbiramo zamaške" in se jih pošilja delat! In kdo je zdaj tu "hrom"?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.10.2017 ob 8:35 gost gost

      saj ne potrebno ka plačajo komunalni prispevek za priklop... uredijo to sami in ponoči prečrpajo iz sedanjih greznic v kanalizacjo... tisti ki pa so priklopljeni pa itak povečini ne plačujejo položnic.naj se objavi seznam neplačnikov oziroma od kje izvrajo neplačniki položnic za vodo...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.10.2017 ob 17:15 delam za druge gost

      Dobro da še mi eni delamo ,da plačujemo njihovo lenobo .Vsako leto dobijo pejnaze na podlagi da se bodo zaposlili ampak nikoli se eden ne zaposli razen tistih v Avstriji .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.10.2017 ob 18:07 ištvan gost

      Pozabili ste, da Evropa pomaga ciganom - romom. V lendavskem kopališču se neka gospa "hvalila", da baje dobijo romi okoli 300.000 EUR od Evrope, ona pa je zadolžena, da ta denar usmerja. Mimogrede sem sedel ob bazenu in poslušal to debato med ženskami, ki so si "močile" ritke.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.10.2017 ob 19:09 paver gost

      ciganska država vse zastonj nič plačat moraš biti njihova rasa črna jelinčic bi mogo biti predcednik države bi oni vidli vse podore in dodatki bi njim prekino in ceste in jarke pucat neda doma ležijo in čakajo vse od države in občine saj jevšek je njihov oni so ga zvolili zastonj kanalizacijo in ceste intd na davkoplačevalski denar od nas delavcov gdo bo nam kaj delal zastonj nihče saj nismo ogroženi kot oni zdaj jim še naj napravijo nove hiše

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.10.2017 ob 22:20 gost

      A veste, da v vseh romskih naseljih skupaj, ni niti enega vrta (ogračeka), država jim še paradajz kupuje!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.10.2017 ob 8:04 Micka123 gost

      Komentatorji vsi atrokovnjaki in poznavalci razmer na Pušči. Škoda ,da država ne izkoristi vašega potenciala, ker imate moč oz. sposobnost videti in vedeti tisto,česar ni. NE bom trdila tako kot vi, da so vsi Romi vzorni, kot vi, da so vsi leni in izkoriščevalski, ker nasprotno od vas poznam razmere. Veliko jih dela tudi v Sloveniji in ne samo v Avstriji. Ja in tudi oni plačujejo davke za Slovenske lenuhe in izkoriščevalce sistema,ne samo za Romske, le da oni ne mečejo vseh vas/nas v isti koš, kot vi to radi delate. Gost Ištvan: prav imaš! EU da dosti denarja za ravoj romskih naseljih, ta pa pride le redko do njih,ampak kot veliko drugih sredstev se izgubi "nekje na poti"! Gost Paver: zate škoda besed Gost: vrtov je pa kar nekaj ! Ja in tudi kmetij z domačimi živalmi, ampak vsak vidi le tisto kar hoče! Gost-gost: vsak, ki se želi priklopit na komunalo mora to plačat, če ne ga ne priklopijo, tako da privilegijev ni. Bi pa rada vedela od kod vam podatki, da temu ni tako, ker potem res ni fer do tistih, ki so ga in še bodo plačali. Za konec pa tole: Niso vsi Romi na plečih države in prav tako NISTE vsi slovenci oh in sploh pridni, pravični, pametni in delavna. Veliko več in še veliko bolj iznajdlivo molzee tako državo kot nas davkoplačevalce. samo vi lahko, ker si vi Sl lastite. Če je pa treba krivca najt oz opravičit svoje slabo življenje oz nezadovoljstvo, so pa tukaj Romi, Bosanci, begunci,... samo pravi avtohtoni Slovenci z rodovnikom ne. Me ne bolijo vaši minusi in negativni komentarji, ker to je samo odraz vaše nerazgledanosti in želje ugajati nekomu, da trobiš v isti rog kot on!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.10.2017 ob 8:50 Bejli gost

      Micka gnes je megla to znaš si ena ki se za rome zavzameš povej kje v sloveniji je največ romov na socijalni podpori na pušči na goričkem vsak rom dela v avstriji in so si se vse sami plačali od države nočejo nič in stvojim komentarom se ne strinjam romi imajo vse zastonj od prehrane v šolah do prevoza otrok v šolo zdaj pa še bi meli zastonj priklop na kanalizacijsko omrežje najlepše je biti rom

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.10.2017 ob 9:02 gost

      cigoji zdaj te pa lejko srali

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.10.2017 ob 14:03 gost

      novica za cigane baje če bo pahor zmago bodo vsi cigani zastonj priključeni na kanalizacijsko omrežje jelinčiča za predcednika države ka njim ukine podpore

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.