https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob občinskem prazniku Občine Lendava ta teden številni dogodki

Lendava, 26.10.2017 ob 13:00  

Včeraj je na lendavskem gradu potekala novinarska konferenca ob 21. Prazniku Občine Lendava. Ob občinskem prazniku so te dneve pripravili raznovrstna dogajanja.


Župan občine mag. Anton Balažek je ob prazniku dejal, da je ena izmed njegovih največjih želja, da bi leta 2025 slavili občinski praznik kot Svetovna prestolnica kulture. Dodal je, da je cilj občine med drugim povezovanje kulture s turistično ponudbo in povezovanje v čezmejnem prostoru.

Občina Lendava se po komunalnem standardu uvršča med prvo tretjino slovenskih občin, saj ima urejen kanalizacijski sistem, ceste in vodooskrbo. Župan se je dotaknil tudi  družbene infrastrukture, vrtca, šole, kulturnih institucij, ki delujjoe nadpovprečno. Ob tem je dejal: » Zelo sem ponosen, da smo ohranili podružnične osnovne šole in vrtce, kajti to ni pomembno samo zaradi vzgojnega in učnega procesa, je tudi zelo pomemben sociološki in psihološki dejavnik v dvajsetih naseljih.« Jutri bodo na Hoziti odprli obnovljen vrtec, v Lendavi pa novo Lekarno.

Lendava ostaja še naprej zaposlitveni center, podjetja veliko vlagajo, med njimi so tudi domača. Največji preboj pokazal na gospodarskem področju, saj več  lendavskih podjetij sodi med najboljša slovenska podjetja.

Podžupana občine Lendava  Stanislav Gjerkeš in Ferenc Horváth sta izrazila zadovoljstvo ob uspešni sanaciji plazov, uspešnega projekta razglednega stolpa Vinarium in uspešno sodelovanje Lendave z madžarsko skupnostjo.

Dogajanje se je začelo že v ponedeljek, ko so v Mestni hiši pripravili konferenco mladih o prihodnosti štirih temeljnih svoboščin Evropske unije (projekt Eu3doms). Danes bo potekala Slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj, na Mlinski ulici pa bo potekala kulinarična ulica s ponudbo lokalnih dobrot.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.