https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Pridržali tujca, ki je vozil pod vplivom alkohola

27.10.2017 ob 7:15  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, prejetje sumljive pošiljke, pridržali eno osebo in štiri primere povoženja divjadi.

 

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini goriva na bencinskem servisu, tatvino drv iz gozda, tatvino delov z avtomobila ter kaznivi dejanji Goljufije in Grožnje.

Javni red in mir je bil kršen po dvakrat na javnem kraju in v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Ob 11.49 so bili policisti obveščeni, da je na naslov moškega v naselju Gornja Bistrica s hitro pošto bila dostavljena pošiljka z neznanim belim prahom. Takoj po prejetem obvestilu so policisti objekt zavarovali.  Ženska, ki je bila v stiku s pošiljko je ostala v karanteni. V analizi se je izkazalo, da prah ni nevaren. Za pošiljateljem policisti zbirajo obvestila.

V naselju Rogašovci je bil zaustavljen voznik osebnega avtomobila. Ker je kazal očitne znake opitosti mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da voznik vozi pod vplivom alkohola. Ker gre za tujca, je bil pridržan na PP Murska Sobota, tekom današnjega dne pa bo priveden na sodišče za prekrške.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije bodo danes med 8. in 14. uro izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zaradi tega je zadrževanje na strelišču in v okolici lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.     

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.