https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pohodniki so obiskali vrelce življenja

Radenci, 04.11.2017 ob 7:10  

Na predzadnjo soboto v mesecu oktobru je Zavod za turizem in šport Radenci organiziral "Pohod Med vrelci življenja", ki se ga je udeležilo 22 pohodnikov. Na pohodu Med vrelci življenja so spoznali znamenite Radenske vrelce in obiskali znamenitosti na poti.

Pohodniki so se zbrali pri TIC-u na Avtobusni postaji Radenci. Pot jih je vodila mimo največje znamenitosti kraja Radenci in enega najlepših vrelcev v Evropi, mimo Zdravilnega vrelca, kjer je vodička predstavila zgodovino kraja in začetke črpanja mineralne vode. Nato so zavili proti poplavni ravnici reke Mure, kjer je sledil pohod ob reki Muri od Petanjskega mostu, v smeri proti Gornji Radgoni. Na tej poti so se ustavili pri drugem vrelcu, ki je obdelan z lesom, višek naravne mineralne vode pa se izliva v reko Muro in je videti kot ognjenordeč plaz.

Pot jih je vodila naprej do Železnega vrelca, ki je dobil ime zaradi visoke vsebnosti železa. V naselju Šratovci so se pri čebelarstvu Bogdan ustavili na degustaciji medenih izdelkov. Sledila je pot do Boračeve, kjer so si ogledali polnilnico Radenske mineralne vode. Zadnji vrelec na poti je bil vrelec pri cerkvi Sv. Cirila in Metoda Radenci. Pohodniki so pohod zaključili pri Športni dvorani Radenci, kjer je sledila pogostitev z lokalnimi dobrotami.

Foto: Občina Radenci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.