https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dijaki ekonomske šole odlični logisti

23.04.2011 ob 8:19  

V Novi Gorici je 21. aprila potekalo državno tekmovanje iz prometa in logistike v okviru 9. srečanja srednjih šol za logistiko in promet, kjer so se še posebej izkazali dijaki Ekonomske šole Murska Sobota.

 Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah. Na 1. nivoju so tekmovali dijaki 1. in 2. letnika, na 2. nivoju pa dijaki 3. in 4. letnika. Bodoči logisti in prometniki so se pomerili v znanju iz naslednjih vsebin: cestni promet in načini cestninjenja, logistična infrastruktura, letalstvo na slovenskem, logistika in delovanje Luke Koper, poznavanje Evropske unije, računske naloge glede organizacije in optimizacije prevoza tovora ter manipulacije s tovorom pa tudi ostalih logističnih vsebin.

Dijaki programa Logistični tehnik iz Ekonomske šole Murska Sobota so ob tem dosegli vidne rezultate, in sicer:

Na 1. nivoju je dijak Bojan Matuš dosegel 1. mesto in tako postal državni prvak, ob tem pa za nagrado od organizatorjev tekmovanja prejel gorsko kolo. Dijak Denis Lipovec je dosegel 2. mesto. Na 2. nivoju je dijak Luka Novak dosegel prav tako 2. mesto. Mentorica dijakom na tekmovanju je bila profesorice Tjaša Gerič.

 

Ekonomska šola Murska Sobota je prejela tudi priznanje in pokal kot najboljša šola na tekmovanju prometnih in logističnih šol.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.