https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pohodniki že 35. od Bratoncev do Kapele

Bratonci, 14.11.2017 ob 14:00  

Turistično društvo Bratonci in Turistično društvo Klopotec Kapela sta na Martinovo soboto organizirali že 35. tradicionalni Martinov tek, pohod in kolesarjenje med Bratonci in Kapelo. 

Pohodniki so se na 21 km dolgo pot odpravili ob 8. uri izpred Vaško-gasilskega doma Bratonci, kjer jih je pred tem že pričakala pogostitev. Pot je pohodnike vodila skozi Dokležovje in Bakovci. Po prečkanju reke Mure so pot nadaljevali skozi Vučjo vas, Murski Vrh, naselje Murščak, Hrašenski Vrh vse do Paričjaka s končnim ciljem preša TD »Klopotec« Kapela na Paričjaku. 

Zbrane pohodnike je pozdravil in nagovoril tudi župan Občine Beltinci Milan Kerman.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2017 ob 16:47 gajdaš gost

      Če bi morali plačati gesti in pijačo ne bi šli do Kapele to je 100 % samo ,da se žere in pije

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.11.2017 ob 17:21 VANČ gost

      35 KRAT eni in isti za to bogo gesti bi eni vse napravili hodili bi po celon Prekmurji SAMO DA DOBIJO FALAČEK SUHE SKORICE KŠENKI.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2017 ob 14:31 Naci+ gost

      KRUH PONOČI SPI - Strinjam se z Vaančem in Pajdašem, katera pravilno ugotavljata, zakaj se eni in isti udeležujejo pohodov. Sam k temu še dodajam razne otvoritve, obletnice, martinovanje, pokušine v trgovinah in tako naprej, torej dogodke, kjer "častijo." Noben od teh ni lačen, saj ima doma poln hladilnik, zamrzovaknik,nekateri pa tudi "čebrovino." Nikjer (?) ne stradajo,vsekakor pa ne s kruhom, ki je dostopen 24 ur,kar pomeni,da ponoči ne spi.So ga pa nekoč puščali spati,ker so ga mamca zaklenili. Postavlja se mi torerj vprašanje, zakaj tolikšna udeležba tam,ker častijo,ko pa (doma) ni nihče ne lačen ne žejen.Moda pa je tisto,kar je zastonj - bolj slastno?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2017 ob 15:21 gost

      Nemreš vörvati, kak su edni požrejšni, s pite visi de šou žrejt pa pijt, doma ma ne vüpa na iti, ka bi ga što vidu, pa takši, ka je nihče nindri nikdar nej vidu, zaj se jin pa zmejšalu,da so v pinziji

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.