https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pet zadetkov dovolj za novo zmago Beltinčank

22.11.2017  

Članska selekcija ŽNK TELEING GMT Beltincev je dobila tudi predzadnjo jesensko preizkušnjo. Varovanke Nuše Ladinek so v Beltincih še drugič to sezono ugnale ekipo Maribora, žuto-plave so v štajersko mrežo ob številnih neizkoriščenih priložnostih pospravile pet zadetkov.


ŽNK TELEING GMT BELTINCI - ŽNK MARIBOR 5:1 (1:0)

Hofman (17), Kolbl (48, 78, 90), Rozmarič (61); Krajnc (53)

ŽNK TELEING GMT: Meršnik, Prša, Šiftar (85 Sok), Rozmarič, Krstić (81 N. Nemec), Česnik, Makovec, Kolbl, Hofman, Frangež (88 Pernek), T. Nemec (66 Moulton Hercigonja). Trenerka: Nuša Ladinek.

Verjetno bi vam zmanjkalo prstov, če bi želeli prešteti vse neizkoriščene priložnosti v prvem polčasu, ki so ga Pomurke dobile z 1:0. Gostiteljice so prvič zapretile v 12. minuti, ko je Maruša Česnik našla Neli Hofman, ki pa je po lepem sprejemu žogo poslala čez gol. Zgolj nekaj sekund zatem je z 18 metrov sprožila Sara Makovec, a merila v naročje Sare Lovrec. Gostujoča vratarka je tri minute zatem veselje preprečila tudi Tjaši Nemec, ki je po podaji Špele Kolbl stekla proti golu, a iztržila zgolj kot. Domača zasedba se je vodstva razveselila v 17. minuti, ko je prav Nemčeva podala do Neli Hofman, ta pa je z vrha kazenskega prostora zadela v levi kot mariborskih vrat. Mlada napadalka Pomurja je imela zatem še nekaj izrednih priložnosti, prvo že v 19. minuti, ko je Anja Prša v ogenj poslala Kolblovo, ta se je znebila svoje čuvajke, a Hofmanova ni uspela natančneje zaključiti. Tako je bilo tudi v naslednji minuti, ko je po kotu Tijane Krstić z glavo streljala Sara Makovec, a merila v soimenjakinjo Lovrec.

Krstićeva je v 23. minuti z dolgo podajo proti golu Maribora poslala Hofmanovo, a je slednja nastreljala gostujočo vratarko. Po zgrešenem udarcu Maruše Česnik je Neli Hofman vnovič stekla proti gostujočemu golu, a je Sara Lovrec zapustila vrata in z novo obrambo preprečila drugi zadetek. Niz zapravljenih situacij se je nadaljeval v 29. minuti, ko je Špela Kolbl še enkrat odlično prodrla po desni strani igrišča, česar pa ni uspela izkoristiti Tjaša Nemec, ki je z osmih metrov streljala preko gola. Kolbl je zgolj nekaj sekund zatem zaposlila še Anjo Prša, a je tudi kapetanka ogrela dlani mariborske čuvajke mreže. V 34. minuti so bile prvič nevarne tudi Štajerke, a je Zala Meršnik s konicami prstov žogo preusmerila mimo desne vratnice. Neli Hofman je bila v 35. minuti blizu novega zadetka, a je bila Sara Lovrec tudi tokrat na pravem mestu. Tako je bilo tudi dve minuti kasneje, nekaj sekund po tem, ko je Kolblova z diagonalnim udarcem zgrešila cilj, je Tjaša Nemec pobegnila mariborski obrambi, vendar žoge ni uspela spraviti v gostujočo mrežo.

Žuto-plava zasedba se je na odmor odpravila z zadetkom prednosti, a bi bila razlika glede na številne priložnosti lahko še precej višja. Kmalu po vrnitvi na zelenice se je zdelo, da bo le steklo, saj je Špela Kolbl po strelu z 22 metrov zadela v desni kot gola Maribora, a se žilave vijolice niso predale. Dolga podaja je tudi z nekaj sreče končala pri Ines Krajnc, najboljša strelka Štajerk pa se na levi strani kazenskega prostora ni obotavljala in je žogo pospravila za hrbet nemočne Zale Meršnik. Sledila sta poizkusa z razdalje, a sta bili Špela Kolbl in Tijana Krstić nenatančni, se je pa po uri igre osmega gola sezone veselila Špela Rozmarič. Poveljnica pomurske obrambe je po znanem receptu – kotu Anje Prše in predložku na drugo vratnico – zadela na že peti tekmi zapored.

Kmalu po tretjem golu domačink so preko Ise Pleterski zapretile Mariborčanke, a Zala Meršnik s poskusom Korošice ni imela pretiranih preglavic. Je pa Mariborčanke v 71. minuti rešil okvir gola. Špela Kolbl se je po sprejemu žoge odločila za samostojno akcijo, po odličnem prodoru na desno stran kazenskega prostora in diagonalnem udarcu pa ji je veselje preprečila desna vratnica. V končnici srečanja velja omeniti še udarec Sare Makovec, ki je z razdalje merila malce čez gol. Premalo natančni sta bili tudi Anja Prša in Špela Kolbl, v 86. minuti pa je po novem poskusu Sare Makovec, ki je streljala s precejšnje oddaljenosti, še enkrat posredovala Sara Lovrec. Slednja je bila tik pred zadnjim sodniškim žvižgom nemočna še petič, tretjega gola na tekmi pa se je po globinski podaji Sare Makovec razveselila Špela Kolbl, s 16 zadetki najboljša strelka državnega prvenstva.

»Danes nismo igrale na ravni, ki jo znamo odigrati. Nasprotnice so se predvsem v prvem polčasu postavile zelo dobro. Žoga nam nekako ni stekla, čeprav smo na trenutke znale odigrati dobro ter ogroziti nasprotnikova vrata. Drugi polčas je bil boljši, saj so tudi nasprotnice malce padle. Imele smo nekaj priložnosti, ki smo jih izkoristile in zadele,« je po osmi zmagi dejala Špela Rozmarič, ki je razkrila, kaj se je moštvo dogovorilo med polčasom: »Imele smo ogromno izrazitih priložnosti in tega praktično ne bi smele zgrešiti. Trenerka Nuša nam je med polčasom dala še nekaj navodila, ki smo se jih skušale držale. Tako smo prišle še do štirih pomembnih zadetkov. Dogovorile smo se, da moramo do konca tekme odigrati disciplinirano ter biti osredotočene ob zaključnih udarcih na gol.«

Rozmaričeva je z osmimi goli tretja strelka moštva, z dobro strelsko formo pa se lahko pohvali v zadnjem obdobju, saj je v polno merila na petih zaporednih tekmah. »Moje prvotno delo je igra v fazi obrambe, vendar se ob prekinitvah pomaknem naprej, pred gol nasprotnic, kjer skušam pridobiti prostor in zadeti. Šteje vsak zadetek. Ni pomembno, kdo zadene, pomembno je, da tekmo dobimo in se še naprej borimo za naslov državnih prvakinj. Sem pa vesela, da z zadetki ekipo pripomorem pripeljati do zmage,« o svojih strelskih dosežkih pravi članska reprezentantka, ki je nevarna predvsem po kotih Anje Prše. »Na treningih veliko delamo na zaključku, tudi s predložki pred gol. Anja na tekmah postreže s predložkom z leve strani, po odlični žogi na drugo vratnico pa ni težko zabiti,« zaključi devetnajstletnica.

Članice ŽNK TELEING GMT Beltincev so z zmago zadržale možnosti, da se na zimski premor odpravijo na prvem mestu lestvice. Naslov jesenskih prvakinj bodo žuto-plave napadle v soboto, ob 11. uri, ko v Beltincih gostujejo Ankarančanke.



Avtor: PeD

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2017 ob 12:16 gost

      Ka neje bilo v nekih preteklih komentarjih pod eno drugo tekmo napisano, ka se vozijo samo na izlete, ka so tak slabe ka vse zgibijo. Zdaj pa se borijo za naslov jesenskih DRŽAVNIH prvakinj.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2017 ob 13:53 dr. nogometa gost

      Ka še pizdo materino špilajo v tej ligi, če so tak dobre, naj se včlanijo v taljansko ligo. Pitaj boga, če tan sploh koga zanima ženski nogomet, ker imajo sami s sabo milijon problemov. Naj uživajo v "mučenju" te plastične mase - žoge!

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2017 ob 11:49 prokleti gost

      Bratončarje kako dugo mo šče tou trbeli v Bratocaj ka te lüdske pičke s kmici delajo stroške za krajevno skupnost. Gor zoren tou igrišče. kak dugo do nan lüdski lidge gospodari v Bratoncaj. Što je tou odloučo. Gena pazi se ova žlica nej tvoja. Ge so pejnezi ka tan smrdijo notri?

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2017 ob 5:22 gost

        tvoj komentar je drugo nej vreden kak hahahhahahahahhaa.... primitivno do amena! ka te boli, mas kero ka je probala fuzbal spilati pa kmje nej v ekipo prisla? se ti vidi kera fuzbalerka, pa te nesce meti ?? pa zato te bolano komentari??? hahaha!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2017 ob 21:25 adijo pamet gost

      G. Kozic si leka v soboto nastavla novoga ptedsednika. Baje so ga zopet vun fuknili z beltinsks občine. Kerega norca je zopet napizda za predsednika? Stankec prekes o si otiša. Puno špota so ti naredili.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.11.2017 ob 21:38 gost

      Za ljudi kot si ti je res špot, če si uspešen. Kaj bi šele delale dikline, če bi imele minimalno podporo. Hoteli ste jih uničit na razne načine, na koncu tudi tako, da so edini klub v Sloveniji, keri daje 25 državnih reprezentank, ne dobi pa niti centa za svoje delovanje. Te punce pa še vedno igrajo, ne samo igrajo, celo zmagujejo in to kar precej tekem. Kozic Štefan brez dvoma legenda.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2017 ob 12:09 gost

      Pa saj ta ljudska nevoščljivost ne pozna meja! Poglejte na igrišce v Bratoncih.Vse je zażivelo,tudi domači otroci so se vrnili in nabijajo okroglo usnje po asvaltu.Vsa navlaka ki se je nabirala leta in leta okrog objekta je počiščena,objekt je na novo osvezen odznotraj in od zunaj,skoz se nekaj dela. Vidim vodstvo kluba v delovnih pajacih zasvinjanih od pleskanja in prašine. Ljudje dragi ,pa kaj bi še radi. Vse to kar so oni naredili v tem času odkar so tam je posledica nase pasivnosti in nebrige za naše otroke. Lahko smo jim samo hvalezni in ce jim ze nocemo kot domačini pomagat ,bodimo vsaj toliko ljudje ,da ne pljuvamo po njih in njihovih uspehih. Sram nas je lahko kot prebivalce te občine ,da nismo uspeli vsaj ohraniti tega kar so naši starši naredili z prostovoljnim delom in ,da je moral nekdo drug priti in nas predramiti in nam pokazati ,da Bratonci lahko spet zaživijo zase in za svoje otroke. Veliko uspehov v tej sezoni punce in upam da bo glazba iz zvočnikov vedno pogostejsa in glasnejsa pred vašimi tekmami ,ker to poleg zvonov v cerkvi pomeni ,da tu še obstaja življenje!!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.11.2017 ob 14:49 prlekija te neče gost

      g. Kozic je duma v soboti pa naj prosi svojega župana za peneze. ka non stop izsiljuje drugdi.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.11.2017 ob 19:19 gost

      pa sto kaj izsiljuje, pa ka ste resno tak ljubusumni al ka... hudo vam je za racunalnikom, saki ka neka dela ga je treba popluvate ali ka... a se zavedate ka se hitro lejko zve što te brihtne komentare pise.. svasta, primitivni prekmurski narod.. gda ne pluvate po muri pa po znk pomurje... cuda.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.11.2017 ob 21:27 Prlek gost

      Toti ženski npgomet je ednaki 5 občinski ligi. Nekaj klubov v Sliveniji pa grotaš d,ržavni prvok. Čistak razmin ka občina Beltinci neče finsncirati tofa kluba če pa bega pri članicaj nobene domače. Toti Kozic pa v konnflikti z vsemi ki kaj pomenijo. Sobota ga tudi neče. Človek je ovira vsakemi okolji.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.11.2017 ob 21:53 gost

      aha saki ka dela kaj je ovira, logicno... vsi vi pametni se sprafte nekaj pametnoga delat.. ne pa samo sinfat na forume.. zakoj pa te citate te clanke ce je tak brezveze vse... sceli ste jih povoziti, pa vam ni uspelo!! niti vam nebo!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.11.2017 ob 22:18 gost

      kot je ze bilo povedano. ne razumem zakaj ljudje berejo clanke, ki jih ne zanimajo. zato, da lahko po tem samo pljucajo in grdo pisejo o ljudeh, ki se trudijo in nekaj delajo? vso sreco znk pomurje in muri, za katero imate isto “lepega” za povedati.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.11.2017 ob 22:30 gost

      kak te se še zovejo teleing,če pa je teleing dol kupil telemach. pri telemachu pa sigurno nebodo nasedli kozicu da bi ta klub sponzorirali. ta zenski nogomet je stvarno nej vrejden ništa

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.11.2017 ob 23:15 gost

      Stvarno ti je Kozic stopil na žulj, na konci de ti še plačati mogo ka njemi delaš takšo reklamo. Pa še v poverjenju, baje Mura in rusi vzamejo ŽNK pod svoje okrilje.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.11.2017 ob 13:02 gost

      Zgleda ka bi rejsan bilo najbokše ka se preselijo v Soboto, ker si Marki itak takšoga kluba ne zaslužijo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.