https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota v znamenju inovativnosti in ustvarjalnosti mladih

Murska Sobota, 23.11.2017 ob 12:00  

Z otvoritvijo in vodenim ogledom Razstave ustvarjalnosti se je včeraj v trgovskem centru Maximus pričel letos že 20. Festival Inovativnost, znanost in ustvarjalnost mladih - IZUM 2017, katerega organizator je regionalni center ZOTKS s sedežem v Murski Soboti .

 

Festival IZUM 2017 združuje veliko zanimivih področij. Namen festivala je mladim na zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost ter gospodarstvo.  Pod okriljem IZUMA so in še bodo v treh dneh potekala številna zanimiva predavanja in delavnice. S festivalom je predvsem mladim ponujen prostor, v katerem lahko predstavijo svoje ustvarjalne in raziskovalne potenciale ter dosežke, poleg tega pa je njim, njihovim mentorjem, staršem in drugim obiskovalcem omogočeno druženje, ustvarjanje, izmenjavo idej in ustvarjanje priložnosti za nadaljnja sodelovanja. 

Pri organizaciji dogodka sodelujejo pomurske osnovne ter srednje šole in soorganizatorji PORA Gornja Radgona, Astronomsko društvo Kmica, Društvo modelarjev Pomurja, PAZU,  Pomurska gospodarska zbornica ter Območna obrtna zbornica Murska Sobota.

Festival se  je pričel že v torek na OŠ I v Murski Soboti s seminarjem mladim raziskovalcev, ter nadaljeval na Giminaziji Murska Sobota z astronomskim opazovanjem in predavanjem dr. Milana Ambrožiča z naslovom Nobelova nagrada za detekcijo gravitacijskih valov.

Včeraj je sledila uradna otvoritev festivala in razstava ustvarjalnosti. Sredin popoldan so zaključile predstavitve pomurskih srednjih šol ter predstavitev potreb pomurskega gospodarstva in modelarska letalska delavnica.

Festival IZUM prestavlja vsakoletni vrhunec aktivnosti in veliko priložnost mladih, da predstavijo rezultate svoje ustvarjalnosti, raziskovalnih aktivnosti in različnih tekmovanj iz znanja.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.