https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Elektro Maribor podprl humanitarne organizacije v Prekmurju

Murska Sobota, 01.12.2017 ob 7:00  

Včeraj so v prostorih Območne enote Murska Sobota podjetja Elektra Maribor slovesno predali tri donacije humanitarnim organizacijam, ki delujejo v Murski Soboti. Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Murska Sobota, Škofijska Karitas Murska Sobota in Evangeličanska humanitarna organizacija – Podpornica, so vsaka prejela po 1.500 EUR. 

Elektro Maribor tako že tradicionalno nadaljuje s finančno podporo humanitarnim organizacijam, ki delujejo na oskrbnem območju družbe. 

Družba Elektro Maribor s svojimi zaposlenimi izkazuje svojo družbeno odgovornost predvsem z uresničevanjem svojega temeljnega poslanstva, distribucije električne energije, je povedal predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič in dodal, da so s svojo dejavnostjo in regionalno razpršenostjo po vzhodni in severovzhodni Sloveniji vsakodnevno močno vpeti v okolje, v katerem delujejo. »Nanj smo še posebej pozorni in z njim sodelujemo na razvojnih, strokovnih, kulturnih, športnih, humanitarnih in drugih področjih. Letos nadaljujemo s podporo humanitarnim organizacijam na našem distribucijskem območju, tokrat organizacijam v Murski Soboti, ki svojo skrb namenjajo tistim, ki pomoč potrebujejo.«

Predsednik EHO-Podpornice mag. Peter Andrejčak je povedal, da bodo donacijo namenili za sofinanciranje programa Pomoč otrokom in mladostnikom, ki ga izvaja humanitarna organizacija EHO – Podpornica. Program je namenjen nudenju materialne, finančne in svetovalne pomoči otrokom in mladostnikom, ki živijo v slabih socialnih razmerah, brez staršev, v nefunkcionalnih družinah, kjer so prisotne razne oblike zasvojenosti ter otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami. Cilj programa je izboljšanje materialnega stanja otrok in mladostnikov, ki izhajajo iz socialno šibkih družin, kakor tudi preprečevanje psihosocialnih posledic materialnega pomanjkanja.

Podpredsednik Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Murska Sobota Jože Trajber je povedal, da visoka stopnja brezposelnosti, slabo ekonomsko stanje in stres povzročajo vedno nove oblike socialnih stisk posameznikov in družin. Del donacije bodo zato namenili za poplačilo najnujnejših življenjskih stroškov tem ljudem.

Jožef Kociper, generalni tajnik Škofijske karitas Murska Sobota je dejal, da bodo sredstva namenili za Lazarjev dom, kjer izvajajo ljudsko kuhinjo in vsak dan razdelijo preko 80 toplih obrokov. Zaradi nizkih prihodkov, pokojnin in vse večjih življenjskih stroškov je potreba po brezplačnem toplem obroku, brezplačni zdravstveni oskrbi in zdravniškem pregledu ter brezplačni pravni pomoči pri ljudeh z nizkimi dohodki vse večja in v veliki večini že nuja. Sami si zaradi socialne stiske ne morejo priskrbeti osnovnih življenjski dobrin in storitev.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.