https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izjemen uspeh Pie Novak: mlada Lendavčanka osvojila mednarodno nagrado v solo petju

01.12.2017 ob 7:05  

Minuli vikend je 14-letna Lendavčanka Pia Novak, učenka 9. razreda Dvojezične Osnovne šole I Lendava dosegla izjemen uspeh v Srbiji v mestu Ruma na jubilejnem »XX. Međunarodno takmičenje solo pevača ‘’Nikola Cvejić’’«.


V I. kategoriji »Mlade nade«, kjer se je borila s še devetimi tekmovalci, je odnesla kar dve nagradi, in sicer I. nagrado v solo petju in še nagrado za najmlajšo učenko solo petja. Poleg obeh nagrad je nagrado prejela tudi njena profesorica solo petja Nina Dominko za izjemno dobro pripravo učenke.

Pia je sicer že končala 6. let nižje glasbene šole, smer kitara, je vestna učenka 8. razreda glasbene šole, smer klavir, ob tem pa obiskuje tudi ure solo petja pri prof. Nini Dominko.

Že kot majhna deklica je začela kazati znake umetniškega taletna, tako v petju kot v dramskih vlogah. Že v 6. razredu osnovne šole je mlada Lendavčanka vedela, s čim se želi v življenju ukvarjati. Najprej je seveda pela in nastopala s pop skladbami, ki se jih je učila kar sama doma, kot pevci radi rečejo »kopalnica sistem.« Šele kasneje se je v njej prebudila želja po opernem petju. Sedaj pri 14-tih letih priznava, da še nekaj let nazaj tega sploh ni zmogla poslušati, kaj šele da bi to zvrst pela. Pravi, da se je v njeni glavi zgodil »klik« in sedaj ves svoj prosti čas in energijo vlaga samo še v to umetniško zvrst petja. Najprej se je seveda morala naučiti pravilne tehnike dihanja in petja, saj ta zvrst petja zahteva res ogromno truda, dela, ter seveda samodiscipline. Brez vsakodnevnih vaj seveda ni pravih rezultatov.

Za seboj ima že kar nekaj nastopov s šolskih koncertov. Zadnje čase pa veliko nastopa v občini Turnišče. V Turnišču je letos nastopila tudi za 8. marec in vsem ženam zapela Pavarottijevo skladbo O Mamma, v slovenski izvedbi. Lansko šolsko leto jo je prof. Anamarija Krvišek Zavec, učiteljica glasbene vzgoje na turniški osnovni šoli in zborovodkinja šolskega pevskega zbora povabila kot gostjo na koncert pevskega zbora osnovne šole Turnišče, kjer je ob spremljavi šolskega mladinskega zbora odpela del opere Carmen, Habanera in publiko navdušila. Pred kratkim je nastopila tudi v turniški stari cerkvi, kjer je blestela s skladbo Ave Marija in zapela še v duetu s prof. Nino skladbo Pie Jesu. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.