https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Turnišču sprejeli študenta leta na mariborski strojni fakulteti Andreasa Sarjaša

Turnišče, 06.12.2017 ob 16:00  

Občina Turnišče je pripravila slavnostni sprejem za svojega občana Andreasa Sarjaša, ki je nedavno postal študent leta Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru.

Andreas Sarjaš, letošnji diplomant Fakultete za strojništvo, ki je z novim študijskim letom že vpisan v podiplomski program Strojništvo, je nedavno postal študent leta Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru. S svojimi vrhunskimi dosežki bistveno prispeva tudi k večji prepoznavnosti domače občine. Na slavnostnem sprejemu, ki ga je pripravila Občina Turnišče ni manjkalo ljudi, ki so Andreasu na kakršen koli način pomagali na njegovi poti do uspehov.

Vabilu se je med drugim odzval tudi dr. Matej Zadravec, profesor na Fakulteti za strojništvo v Mariboru, Andreasov mentor in prav tako domačin, ki je bil vesel, da lahko tudi v domači občini predstavi nekaj dosežkov. Izpostavil je, da poleg Andreasa imajo na fakulteti veliko občanov iz občine Turnišče, ki so tudi uspešni in da povpraševanje po strojnih inženirjih narašča. Andreasa je opisal kot samoiniciativnega študenta, ki poleg naloženega dela rad naredi še kaj poleg. Čestital mu je za vse doseženo in izpostavil, da trud prinese uspehe ter da po tem Andreas izstopa.

»Leta 2014 je bil Andreas zlati maturant z vsemi možnimi točkami in državni prvak v znanju iz matematike ter slovenščine. Tako je podeljen naziv študent leta nadaljevanje zastavljenih dosežkov,« je o Andreasovem uspehu povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Foto: Občina Turnišče

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.